Bøger / faglitteratur til børn

Klimaforandringer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 22. apr. 2020

Vejret opfører sig anderledes end det gjorde førhen. Klimaet er under forandring. I denne bog kan 9-12-årige læse mere om klimaforandringerne og blive klogere på, hvorfor problemerne opstår, samt hvordan vi sammen kan løse dem.

Denne udgivelse er en del af en helt ny serie kaldet "Fakta 4". Bogen har et lix på 26 og indeholder forholdsvis megen tekst. I ord og billeder fortælles der om klimaforandringerne, konsekvenserne heraf samt de menneskeskabte årsager hertil. Dette krydres med diverse QR-koder, som giver mulighed for at fordybe sig yderligere via avisartikler, små film, tegneserier mv. Til bogen findes der elevopgaver, som frit kan hentes via nettet.

Det er en god fagbog, som både kommer godt rundt om et kompliceret emne og samtidig formår at gøre det komplicerede let forståeligt. Bogen er velskrevet, og QR-koderne tilfører god faglig viden, som kan være interessant at inddrage ved emneopgaver på grundskolens mellemtrin.

Bogen kan læses sammen med titler som KlimaforandringerGreta ThunbergVildt vejr, Greta Thunberg og Vildt vejrBogen kan læses sammen med titler som Klimaforandringer, og Vildt vejrBogen kan læses sammen med titler som Klimaforandringer, Greta Thunberg og .