Bøger / faglitteratur til børn

Klimaforandringer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2019

af

af

Stine Bille

d. 3. jan. 2019

Vejret kan være vildt, meget vildt. I de seneste år har vi alle mærket til klimaforandringer. Det bliver varmere på jorden, og når det sker, bliver vejret vildere. For 8-11-årige.

"Klimaforandringer" er en ny bog i serien "Maxi", som er letlæste fagbøger. Bogen har 15 kapitler, der alle består af et opslag med tekst, faktabokse og billeder. Bogen starter med at forklare, hvad vildt vejr er, samt hvordan drivhuseffekten virker, og hvordan mere udslip af CO2 ændrer vores klima. Den fortæller hvor CO2 kommer fra, og hvor store skader der sker rundt omkring i verden, som følge af naturkatastrofer. Til sidst giver bogen forslag til, hvad vi hver især kan gøre for klimaet. Der er indholdsfortegnelse, stikordsregister samt forslag til, hvor man kan læse mere om klimaforandringer.

Det er en rigtig god og informativ fagbog. Indholdet er oplysende og spændende. Teksten er veltilrettelagt, og formuleret i korte sætninger. De mange farvefotos er rigtig gode og understøtter det faglige indhold.

I bøgerne VejretEkstremt vejr og Ekstremt vejr kan man også læse om klimaforandringerI bøgerne Vejret og kan man også læse om klimaforandringer.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 3 (2019)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 72, nr. 3 (2019)