Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Klimakamp


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2020

af

af

Boy Olesen

d. 5. maj 2020

Forståelsen af den globale opvarmning hjælpes på vej af Greta Thunberg, og man bliver overrasket over, hvor mange gode rappere vi har i Danmark. "Klimakamp" og "Dansk rap" henvender sig til 13-16-årige, der kan lide at læse fagbøger.

Nogle er bekymrede, andre tror ikke det nytter og endelig er der dem, der ikke giver op, fx de unge kvinder, svenske Greta Thunberg og tyske Luisa Neubauer, der er klimaaktivister. "Klimakamp" fortæller fx om klimatopmøder og fokuserer bl.a. på, at det er de rige, der udleder mest, og det er de fattigste, der bliver ramt hårdest af klimaforandringer. "Dansk rap" fortæller fx, at et af hiphopkulturens fire ben er rap. Mc Einar var en af de store og den første, der udgav en rapplade på dansk i Danmark. Af andre rapkunstnere i Danmark nævnes bl.a. Rockers By Choice, Malk De Koijn, Gilli og Tessa.

Det er godt at der afsættes så meget plads til Greta Thunberg, men også sympatisk at der gives plads til at nævne gode nyheder om klimaet, fx en øget skovrejsning og at Texas er den stat i USA, der producerer mest vindenergi. Det er en god idé, at der i rapbogen er afsat to sider med forslag til, hvordan man selv kan lave en rap. Det er to meget lækre bøger, der begge er velskrevne og med rigtig mange flotte farvefotos.

"Klimakamp" kan relateres til KlimaklogRap, der dog er noget mere omfangsrig. "Dansk rap" kan relateres til Rap, som er en undervisningsbog om rap"Klimakamp" kan relateres til Klimaklog, der dog er noget mere omfangsrig. "Dansk rap" kan relateres til , som er en undervisningsbog om rap.