Bøger / faglitteratur / opskrifter

Klimakløgtigt kagekalas


Beskrivelse


Kagebog med opskrifter, der er enkle at gå til og har fokus på råvarer i sæson og rester.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2020

af

af

Laura Winding

d. 27. maj 2020

En meget tilgængelig kagebog med traditionelle sæsonopskrifter og fokus på madspild. Kræver ikke avanceret udstyr. Alle kan være med.

"Klimakløgtigt kagekalas" hjælper dig til at få brugt brødrester, brune bananer og mælkesjatter. Udover et par indledende afsnit om forfatteren og sæsonerne er bogen delt op i 12 kapitler - ét for hver måned. Mange af opskrifterne indeholder frugt eller grønt, som er i sæson, fx hyben og rabarber, men der er også en del opskrifter, som kan laves hele året, fx fløjlsgrød, kikærtekys og resteboller. Opskrifterne er let tilgængelige, og det mest avancerede redskab, der bruges, er et termometer. Med fotos af alle de færdige kager. Bogen har ikke noget register, og indholdsfortegnelsen giver kun sideoplysninger på kapitelniveau.

Bogen er dejligt farverig - ligesom forfatteren, Jasmin Gabay, der er kendt fra "Den store bagedyst" - og det er forfriskende med opskrifter, hvor resultatet derhjemme faktisk ligner det på billederne. Sympatisk fokus på restemad og skønt med simple idéer som at fryse mælkesjatter, der kan bruges til karamel eller at putte grøntsagsrester i knækbrød. Uheldigvis rammer alle sidehenvisninger - på nær selve indholdsfortegnelsen - 4 sider skævt, og når der samtidig ikke er et register, bliver bogen lidt svær at finde rundt i.

Stop spild af madNej tak til madspild og Nej tak til madspild har begge fokus på råvarer i sæson og madspild, men her er også opskrifter fra det salte køkkenStop spild af mad og har begge fokus på råvarer i sæson og madspild, men her er også opskrifter fra det salte køkken.