Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Klimamad : lav mad, som er god for dig, din tegnebog og planeten


Beskrivelse


Kogebog med opskrifter på overvejende veganske/vegetariske retter der er klimavenlige, sunde og billige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2020

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 2. apr. 2020

Kogebog for alle, der gerne vil spise god, sund og billig mad, der samtidig er klimavenlig. Den er overvejende vegetarisk, men den kan også bruges af ikke-vegetarer som supplement.

10 kroner pr. portion. Så lidt koster det at lave retterne i denne klimakogebog. Bogen indledes med, hvad der er godt at have i spisekammeret, tips til indkøbslisten, madpakker, hvad tager man med, når man er på farten og tips til mad ude i naturen. Og så er der forfatterens mål - som man kan omsætte til sit eget mål. Resten (ca. 3/4 af bogen) er primært opskrifter: hovedretter, madpakker samt morgenmad og mellemmåltider. Sidste kapitel består af fire ugeplaner til kun 300 kroner pr. uge inddelt i årstider. Ingredienserne er velkendte, og opskrifterne er enkle. Til hver opskrift ses antal portioner, tidsforbrug, type (fx vegansk) og ingrediensliste, en vejledning og et farvefoto af resultatet. Den svenske forfatter er diætist og har madbloggen "portionen under tian" (https://undertian.com/), hvor man kan finde billige opskrifter og nærende grønne retter.

Superinspirerende klimakogebog, hvor man også kan spare (mange) penge og samtidig spise sundt. Forsiden signalerer sundhed, og bogen er lavet i god kvalitet.

Der findes en del klimakogebøger, fx Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejerKogebog for fattigrøve. I Kogebog for fattigrøve er der også fokus på økonomienDer findes en del klimakogebøger, fx Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer. I er der også fokus på økonomien.