Bøger / faglitteratur

Klimatosserne : fortællinger om klima, forbrug og det personlige ansvar


Beskrivelse


Debatbog om hvordan nogle danskere forsøger at gøre en personlig forskel i kampen mod klimaændringerne. Nogle fravælger bilen, andre kødet eller flyrejsen. Er det noget vi andre kan lære af i den omstillingsproces, som klimaforskerne siger, vi alle skal igennem?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. okt. 2019

Få bud på, hvordan nogle danskere forsøger at gøre en personlig forskel i forhold til kampen mod klimaændringerne i en debatbog om dem, som nogle politiske kræfter har valgt at udnævne til "klimatosser." For dig som følger debatten om truslerne fra klimaændringerne.

Mix af fakta- og debatbog som samler en række fortællinger fra danskere om det at have fokus på klimaforandringerne, vedkende sig konsekvenserne af ens forbrug og tage et personligt ansvar for at bekæmpe klimaforandringerne. Først redegør bogen for danskernes forbrug, og det "CO2-aftryk" vi afsætter som danskere. Her pointerer forfatteren, at vi med vores forbrug er med til skabe klimaforandringerne, men at vi også med et andet fokus forhåbentlig kan være med til at bremse en ødelæggende udvikling. Og hvordan vi så alle kan være med til det er omdrejningspunkt for de følgende kapitler i bogen. Her er overskrifter som "Mønsterbrydere - mærkelig mad", "Mønsterbrydere - bilen blev borte", "Det kompetente menneske - tre familier" og "Forbrug og konformitet - behov for en ny normal". Mikael Bellers Madsen omtaler sig selv som klimatosse, og han er cand.scient.soc. og projektleder i den grønne tænketank Concito.

Vigtig og interessant debatbog med et budskab om at vi alle kan gøre en forskel og bekæmpe klimaforandringerne. Og personligt vil jeg da hellere være en klimatosse end et fjols som bare lader stå til.

Om at gøre en forskel fx også Klimaguiden.


Weekendavisen

d. 18. okt. 2019

af

af

Pernille Stensgaard

d. 18. okt. 2019