Bøger / faglitteratur

Klimatruslen - set fra Danmark


Beskrivelse


Om den globale opvarmnings årsager og konsekvenserne for vores planet. Om påvirkningen af den danske natur og betydningen af klimaforandringerne for dansk samfund og erhverv indtil år 2050.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Søren Brunbech

2008

Klimaet står højt på dagsordenen i samfundsdebatten. Med sin relativt letforståelige beskrivelse af problemer og konsekvenser af klimaændringerne, vil bogen også kunne bruges af opgaveskrivere fra gymnasieniveau.

De klimaforandringer vi selv har skabt er den største trussel mod verden i dag. David Trads er journalist og chefredaktør på Nyhedsavisen. Han beretter i et lettilgængeligt sprog om hvorfor og hvordan det er gået så galt, og hvad der vil ske hvis vi fortsætter i samme spor med at øge CO2-udledningen. Men han har også en tro på at truslen kan overvindes fordi vi ved hvad der skal til for at reparere de skader, vi selv har påført klimaet, og han giver bl.a. sit bud på 20 ting vi selv kan gøre, mens vi venter på politikere, erhvervsliv og videnskabsfolkene. Illustreret med en del gode farvefotos.

Al Gore En ubekvem sandhed, 2006 er både mere populær og mere polemisk. Lovelock Gaias hævn, 2006 er en mere pessimistisk beskrivelse af kloden som en sygdomsramt levende organisme.

Danmark vil ikke umiddelbart blive udsat for samme dramatiske konsekvenser af klimaændringerne som fx områderne ved polerne og ved ækvator. Men vi har en moralsk forpligtelse over for vores børn og børnebørn, der i midten af århundredet vil opleve mærkbare følger af opvarmningen. David Trads' beskrivelse af truslen fra klimaændringerne, og hvordan vi kan agere over for den, er både afbalanceret og skrevet i et lettilgængeligt sprog.


Politiken

d. 22. dec. 2007

af

af

Lars Trier Mogensen

d. 22. dec. 2007


Jyllands-posten

d. 20. nov. 2007

af

af

Tage Clausen

d. 20. nov. 2007Informationer og udgaver