Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kloge Åge i fars mave


Beskrivelse


Far ligger på sofaen med ondt i maven. Mon det er ham, der har spist al Kloge Åges slik?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 6. aug. 2008

To nye bøger i letlæsningsserien om Kloge Åge, som henvender sig til begynderlæserne - specielt drengene - i slutningen af 1. klasse (6-7 år).

I Kloge Åge i fars mave har Åge mistanke om, at faren har spist hans slik, hvilket faren benægter. Men Åge har råd for alt. Han laver en mikstur, der gør ham lille som en myg. Den flyver ind i den sovende fars mund og videre ned og undersøger hans mave, som rumler faretruende, fordi den er fyldt med slik. Far-søn forholdet er også temaet i Kloge Åge rejser i tiden. Faren synes, Åge skal få sig nogle venner. Han fortæller, at han som barn havde en helt speciel ven. Åge er nysgerrig. Han bygger en tidsmaskine og rejser tilbage til dengang, faren var barn. Det viser sig, at faren var en bange og ensom dreng, som netop har ødelagt sit kamera. Åge reparerer det. Tilbage i nutiden viser faren Åge fotos af sin barndomsven. Han viser stolt et billede af sig selv og sin bedste kammerat, nemlig - Åge! Der er saft og kraft i de tegneserieagtige illustrationer, som i høj grad er med til at fortælle historien og bære begynderlæseren igennem teksten.

Layout og temaet med faren, der i sidste ende er sin søn underlegen, er det samme som i de tre første bøger i serien.

Endnu to humoristiske og actionprægede letlæsningsbøger til drengene i indskolingen, som uden tvivl vil more sig over Kloge Åges fars meritter.Informationer og udgaver