Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Klompelompe : strik til udelivet


Beskrivelse


Praktisk friluftsstrik i smuk Klompelompe-stil til det aktive udeliv for hele familien. Opskrifterne i bogen kan anvendes af den erfarne strikker.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2022

af

af

Louise Urban Andersen

d. 8. juli 2022

Strik dine egne nuttede krammedyr i Klompelompes strikkedesigns til de små. Bogen kan bruges af øvede strikkere.

Efter et kort forord præsenteres grundopskriften på krammedyr, der efterfølgende bruges som basis til mange af opskrifterne i bogen, som fx giraf, løve og leopard. Hver opskrift giver anvisning på garnforslag, garnforbrug og strikkefasthed. Der er også opskrift på de forskellige kropsdele, der gør krammedyret unikt. I bogen er der ydermere opskrifter på andre krammedyr, der ikke følger basisopskriften, såsom en panda, alligator og sæler. Der er forskellige opskrifter, der ligger ud over krammedyrene, fx strikket trøje, kattehue, buksedragt og rangler.

Nuttede, strikkede krammedyr i mange afskygninger. Opskrifterne er udførlige, men er bedst egnede til den øvede strikker, da der fx anvendes magic loop og german short rows vendinger. Bogen giver idéer til at lade sig inspirere til at strikke egne designs ud fra basisopskriften.

Der findes en del bøger om strikkede dyr, fx Strikkede krammedyr, men indeværende bog er utroligt indbydende i farvevalg og designs, som er karakteristisk for Klompelompe.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2020

af

af

Christine Christensen

d. 24. aug. 2020

Sjette bind i det populære Klompelompe-univers er en hyldest til både erfarne og uerfarne strikkere. Bogen er opdelt i 6 temaer med opskrifter på trøjer, huer, tæpper med mere, i et indbydende nordisk layout.

Strikkebog, med udgangspunkt i to norske strikkedesigneres univers. Denne bog indeholder både nye og gamle nyfortolkede strikkeopskrifter på bl.a. huer, heldragter, halstørklæder, trøjer og cardigans. De fleste opskrifter er til børn, men der er også opskrifter til voksne, både mænd og kvinder. Alle modeller er strikket i Sandnes og Klompelompe garn, men andre typer garn kan sagtens bruges. Bogen er gennemillustreret med farvefotografier.

Flot og inspirerende strikkebog, med mange forskellige mønstre. En del opskrifter findes i både børne- og voksenstørrelser, hvilket gør det enkelte mønster endnu mere brugbart. Layoutet er indbydende med billeder i lyse nordiske nuancer.

Seriens øvrige bind bygger på samme principper og det er oplagt at læse fx KlompelompeNordic - dansk børnestrikStrik mig! (Strik til hele familien). Nordic - dansk børnestrik og Strik mig! er bare et par bud på andre strikkebøger med samme nordiske udtryk og stilSeriens øvrige bind bygger på samme principper og det er oplagt at læse fx Klompelompe (Strik til hele familien). og Strik mig! er bare et par bud på andre strikkebøger med samme nordiske udtryk og stilSeriens øvrige bind bygger på samme principper og det er oplagt at læse fx Klompelompe (Strik til hele familien). Nordic - dansk børnestrik og er bare et par bud på andre strikkebøger med samme nordiske udtryk og stil.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 8. okt. 2021

Ny inspiration og herlige modeller i den populære "Klompelompe-serie". Denne gang med fokus på anledninger i løbet af året og som noget nyt en strikket dukke med tilhørende opskrifter på dukketøj. For alle fans af serien eller strikkere, der ønsker ny inspiration.

Endnu en bog i den populære strikkebogsserie "Klompe-lompe" er nu udkommet på dansk. Denne gang er temaet "Strik til store og små anledninger". Forfatterne har inddelt bogen i kapitler, der knytter sig til forskellige begivenheder i årets løb, fx skolestart, børnehave, på job, efterårsferie, vinter mv. samt et kapitel med festdragter i nordisk stil. Som noget nyt har de designet en strikket dukke samt opskrifter i dukkestørrelse, der matcher de øvrige modeller. Dukken passer desuden de samme modeller som findes i Klompelompes jul : strik, inspiration, mad, pynt, gaver.

Klassisk klompelompestrik og -stil med skønne både klassiske og mere moderne modeller til både børn og voksne. Grundige opskrifter og gennemført layout gør denne bog til endnu en populær anskaffelse.

Norsk strik er ekstremt populært. I Klassikere fra Sandnes Garn : nyfortolkning af 14 klassiske designs<t viser 5 norske strikdesignere 14 klassikere i norsk design - en nyfortolkning af de klassiske modeller fra Sandnes Gar.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2022

af

af

Louise Urban Andersen

d. 11. nov. 2022

Praktisk friluftsstrik i smuk Klompelompe-stil til det aktive udeliv for hele familien. Opskrifterne i bogen kan anvendes af den erfarne strikker.

Bogen indeholder opskrifter, der tager udgangspunkt i et aktivt udeliv for hele familien. Opskrifterne er fordelt, så alle årstider er dækket ind og omfatter bl.a. let og tynd strik til sommeren såsom hørtop, let jakke og sommerblomsttrøje til både barn og voksen. Til vintersæsonen er der opskrifter på vanter, tykke sokker og sweatre. Derudover er der opskrifter på diverse huer, halsedisser og anorak med hætte. Der strikkes i mønster og strukturstrik på både tykke og tynde pinde. Alle opskrifter indeholder garnforslag, strikkefasthed, diagrammer og monteringsvejledning. Bogen er krydret med få opskrifter på friluftsvenlige madopskrifter, et mormortæppe og et enkelt knyttet strandnet.

Smuk og inspirerende bog med opskrifter i vanlig delikat Klompelompe-stil. Det kræver en strikker med erfaring at udføre langt de fleste opskrifter.

Vikingestrik indeholder også opskrifter på strik til friluftsfamilien.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 19. okt. 2017

Til de strikkeglade og strikkevante, der gerne vil have ny inspiration til strik til hele familien.

Bag bloggen og webshoppen, som var det, der startede hele strikkeeventyret, KlompeLOMPE står den norske designduo Hanne Andreassen Hjelmås (HAH) og Torunn Steinsland (TS) (se mere her: https://klompelompe.no/). Denne bog indeholder over 60 opskrifter på strik til hele familien. Der er en side med mormors strikketip - ellers er hele bogen opskrifter. Indholdsfortegnelsen i bogen er alfabetisk opdelt, og registeret er opdelt efter tøjtype - huer, sweatre, trøjer, bukser, kjoler/nederdele, tilbehør og tæpper. Til hver opskrift er angivet niveau (sværhedsgrad), størrelse, garn, garnmængde, pinde, strikkefasthed og evt. tilbehør. Selve strikkevejledningen minder om alle andre strikkevejledninger. Til nogle af mønsteropskrifterne er der små diagrammer. Til alle opskrifter er der billeder med det færdige resultat; taget af HAH.

En inspirerende strikkebog fra to engagerede strikkere, der vil tiltale rigtig mange strikkeglade. Primært for øvede strikkere, men der er også lidt enklere opskrifter imellem.

Da strik stadig er meget oppe i tiden, er der også udgivet en del strikkebøger i de seneste år af forfattere som Hilary Grant, Anne Ventzel og Vibeke Lind. HAH og TS har tidligere udgivet: Klompelompe med strik til baby, barn og voksen. Deres nyeste bog er i samme stil; blot med opskrifter på strik til hele familien.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2018

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 28. aug. 2018

Årstidsopdelt bog fra Klompelompes elskede strikkeunivers med nye opskrifter i nordiske nuancer. Til alle, der elsker moderne børnestrik.

Strikkebog, der tager udgangspunkt i årets højtider og årstiderne. Bogen indeholder bl.a. heldragter, huer, dåbskjole, nissehuer, cardigans, bukser og romber til de mindste. Der er enkelte opskrifter til voksne, men vægten er lagt på børnetøj. Modellerne er strikke op i deres eget klompelompe garn, samt garn fra DSA og Sandness. Bogen er illustreret med farvefotos.

Endnu engang er det lykkedes de to norske strikdesignere at lave en god og inspirerende strikkebog. Udgangspunktet med højtider eller årstider er rigtig fint og de fleste opskrifter kan bruges det meste af vinterhalvåret. Flere af opskrifterne findes i mange forskellige størrelser, hvilket giver mulighed for at bogen "vokser" med barnet. En meget fin strikkebog med opskrifter til både børn og voksne.

Bogen bygger på de samme grundting som de to tidligere bøger KlompelompeKlompelompeKærlighed på pindeStrik til børn fra Paelas (Strik til hele familien) og , men mønstrene er ændret, eller brugt i en anden kontekst. Andre strikkebøger med samme type opskrifter til børn er fx Kærlighed på pinde og Strik til børn fra PaelasBogen bygger på de samme grundting som de to tidligere bøger (Strik til hele familien) og , men mønstrene er ændret, eller brugt i en anden kontekst. Andre strikkebøger med samme type opskrifter til børn er fx Kærlighed på pinde og Strik til børn fra PaelasBogen bygger på de samme grundting som de to tidligere bøger Klompelompe (Strik til hele familien) og Klompelompe, men mønstrene er ændret, eller brugt i en anden kontekst. Andre strikkebøger med samme type opskrifter til børn er fx og Strik til børn fra PaelasBogen bygger på de samme grundting som de to tidligere bøger Klompelompe (Strik til hele familien) og Klompelompe, men mønstrene er ændret, eller brugt i en anden kontekst. Andre strikkebøger med samme type opskrifter til børn er fx Kærlighed på pinde og .


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2016

af

af

Camilla Sejerøe

d. 19. aug. 2016

Strikkeopskrifter, primært til baby og børn, men også enkelte til kvinder. Til yngre strikkere.

Klompelompe er det samlede navn på to norske strikkere, der har været at finde på Instagram i lang tid. Nu udgiver de deres samlede opskrifter. Omkring 50 opskrifter, der er meget forskellige. Her er både bukser, pandebånd, huer, trøjer, tæpper og meget andet. Forrest lidt om Klompelompe, samt et afsnit om Mormors strikketips, bagerst register.

En fin samling opskrifter, de fleste meget tidstypiske i blå, lyserød og naturfarver. Bogen er holdt i samme nuancer og er gennemillustreret med farvefotos.

Strik til mor og barn der udkom tidligere på året, har lidt samme udtryk, og samme type opskrifter, selvom der er her er mere til voksne og større børn.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2022

af

af

Laura Winding

d. 16. sep. 2022

Strikkeopskrifter fra Klompelompe til små og store - inklusive små projekter som krammedyr samt et par spiselige lækkerier. Der er både nemme og mere komplicerede projekter - altså noget for strikkere på alle niveauer.

Udover en kort oversigt over forkortelser består bogen udelukkende af opskrifter - inddelt efter anledninger som sommerfødselsdag eller høstfest. Mange af størrelserne til børn findes i str 1-14 år, selvom enkelte som fx blebukser kun findes fra 0-2 år. De fleste voksenstørrelser er i str XS-XL. Sværhedsgrad er angivet i opskriften, hvor en strikket klods er 1 og en mønstret cardigan er 3. Opskrifterne indeholder forslag til garn og farver samt pindestr. og fremgangsmåde. Diagrammer hvor der strikkes mønster og fotos af de færdige projekter samt et par close-ups af detaljer, fx isyning af lynlås. Du får brug for garn og strikkepinde i forskellige størrelser. Med bageopskrifter på bl.a. blondie med pistacie og marengskys.

Der er som altid gjort meget ud af de stemningsfulde billeder. Imens nogle af sweatrene fx Martha og Sigurd ikke er de mest ophidsende, er der til gengæld et par højdepunkter som fx kramme-fåret og høstblomsmønsteret, der går igen i en del opskrifter.

Klompelompe har bl.a. udgivet Klompelompes julFriluftsstrik - også med gaveideer og bageopskrifter. I Friluftsstrik er der smukke strikkeopskrifter på lunt tøj til hele familien. Se mere på https://klompelompe.no/Klompelompe har bl.a. udgivet Klompelompes jul - også med gaveideer og bageopskrifter. I er der smukke strikkeopskrifter på lunt tøj til hele familien. Se mere på https://klompelompe.no/.