Bøger / faglitteratur til børn

Kloning - er det en god ide?


Beskrivelse


Let fagbog til unge om kloning. Læs om videnskabens muligheder for at klone dyr og mennesker. I serien "Explainer. Videnskab" til 12-15-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2023

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 21. apr. 2023

Let fagbog til unge om kloning. Læs om videnskabens muligheder for at klone dyr og mennesker. I serien "Explainer. Videnskab" til 12-15-årige.

I "Kloning" forklares hvordan det fungerer, både med dyr og mennesker. Læs om forskellen på terapeutisk og reproduktiv kloning samt den historiske udvikling. I bogen svares også på om vi skal være bange for det, og om det er lovligt. Den afsluttes med spørgsmål til overvejelse: "Hvad synes du?" Bogen har lixtal 28. I "AIDS" forklares om virussen hiv, og hvordan det kan udvikle sig til diagnosen aids. Læs om immunsystemet og CD4-celler samt udbredelse af hiv og aids i verden. Bogen har lixtal 31. Begge bøger er bygget op med spørgsmål i overskrifterne, faktabokse med ordforklaringer og fotos på alle opslag. De er udgivet af Seismo, som er et online nyhedsmedie for unge.

Det er svære og komplicerede emner, men det hele forklares i letlæselig sprog og suppleres af flotte fotos. Opbygningen med spørgsmål gør bøgerne særlig velegnede til skoleopgaver.

Der er en grundigere gennemgang i KloningWTF er det?AIDS og andre smitsomme sygdommePandemi og epidemi fra 2002 og et afsnit om kloning i WTF er det? af youtuberen Marie Jarjis. Læs mere om aids i AIDS og andre smitsomme sygdomme og et afsnit i Pandemi og epidemiDer er en grundigere gennemgang i Kloning fra 2002 og et afsnit om kloning i af youtuberen Marie Jarjis. Læs mere om aids i AIDS og andre smitsomme sygdomme og et afsnit i Pandemi og epidemiDer er en grundigere gennemgang i Kloning fra 2002 og et afsnit om kloning i WTF er det? af youtuberen Marie Jarjis. Læs mere om aids i og et afsnit i Pandemi og epidemiDer er en grundigere gennemgang i Kloning fra 2002 og et afsnit om kloning i WTF er det? af youtuberen Marie Jarjis. Læs mere om aids i AIDS og andre smitsomme sygdomme og et afsnit i .