Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Klovnen der bare ikke var særlig sjov


Beskrivelse


Klovnen Dummy er ikke særlig sjov. Cirkusdirektøren vil fyre Dummy, fordi han ikke er sjov nok. Men når klovnen optræder, får tilskuerne øjne op for andre ting i livet.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2020

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 27. mar. 2020

Kunstnerisk og poetisk billedbog om klovnen Dummy, der bare ikke er særlig sjov. Til højtlæsning for børn fra 5 år og op.

Klovnen Dummy arbejder i cirkus. Dummy er desværre ikke særlig sjov. Cirkusdirektøren er ikke tilfreds med Dummy. Han råber "Du er en klovn", Dummy svarer "Ja", cirkusdirektøren svarer "Men du er bare ikke ret sjov". Cirkusdirektøren siger, at Dummy er fyret til den første, hvis han ikke bliver sjovere. Det cirkusdirektøren ikke ser, er at Dummy kan noget helt andet. Når Dummy optræder, får det tilskuerne til at tænke på vigtige ting i deres liv, et familiemedlem de savner, en de skal huske at besøge noget mere, ting de vil gøre i deres liv.

Smuk og tankevækkende billedbog. Man får øjnene op for, hvad kunsten kan gøre for mennesker. Stian Hole og Kim Fupz Aakeson præsenterer et formidabelt samarbejde, med Fupz Aakesons finurlige tekster og Holes kunstneriske illustrationer. Fantastisk til højtlæsning og basis for gode snakke bagefter, både derhjemme og i danskfaget i indskolingen.

Stian Hole er kendt for bl.a. Garmanns sommerGarmanns hemmelighedPigen der havde en klovn på slæb og Garmanns hemmelighed, som har lignende stemningsfulde og kunstneriske illustrationer. En anden billedbog af Fupz Aakeson, som også berører et eksistentielt emne, nemlig sorg og som faktisk også har en klovn med, er Pigen der havde en klovn på slæbStian Hole er kendt for bl.a. Garmanns sommer og , som har lignende stemningsfulde og kunstneriske illustrationer. En anden billedbog af Fupz Aakeson, som også berører et eksistentielt emne, nemlig sorg og som faktisk også har en klovn med, er Pigen der havde en klovn på slæbStian Hole er kendt for bl.a. Garmanns sommer og Garmanns hemmelighed, som har lignende stemningsfulde og kunstneriske illustrationer. En anden billedbog af Fupz Aakeson, som også berører et eksistentielt emne, nemlig sorg og som faktisk også har en klovn med, er .


litteratursiden.dk

d. 28. maj 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 28. maj 2020

Billedbogen om at føle sig mindre værd, fordi man tror, man skal være en anden, er en nænsom, smuk og tænksom historie om livet - eller måske om et cirkus. Klovnen Dummy, der i virkeligheden hedder Ul...


Politiken

d. 9. juni 2020

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 9. juni 2020


Weekendavisen

d. 20. maj 2020

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 20. maj 2020


Information

d. 15. maj 2020

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 15. maj 2020


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 5 (2020)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 73, nr. 5 (2020)