Bøger / skønlitteratur / roman

Klovnens rejse


Beskrivelse


På et plejehjem sidder den 117 år gamle klovn Albert Palopoli og skriver på sine erindringer. En af de øvrige beboere ved tilsyneladende mere om klovnens fortid end han bryder sig om og Albert tvinges til at omskrive sin historie.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2013

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 9. okt. 2013

Bogen Klovnenes rejse er en episk roman om en gammel cirkusklovn, der ser tilbage på sit usædvanlige og usædvanligt lange liv. Henning Mortensen har mange populære udgivelser bag sig, hvorfor trofaste fans nok skal efterspørge denne.

Albert Palopoli er 117 år gammel. Han bor på et plejehjem ved Odense Å. Han fortæller sin lange brogede historie om sit liv. Han er franskmand og hans familie ejede et cirkus, som han rejste rundt med og selv videreførte. Han endte i Danmark og blev dansk gift. Under 2. verdenskrig var han aktiv i den franske modstandsbevægelse. Her udnyttede han tilsyneladende sin indflydelse på at skaffe en ærkefjende af vejen. En af de øvrige beboere på plejehjemmet, kender åbenbart til denne historie. Livet på plejehjemmet beskrives med varme og humor. Mange refleksioner over tilværelsen, om livsvilkår, karakter og værdier og ikke mindst om kærlighed. Historien er fulgt helt op til meget nutidige begivenheder. Flere kapitler indledes med uddrag fra forfatterens udgivelse Cirkusdigte fra 1972.

Romanen Vand til elefanterne af Sara Gruen omhandler også en ældre mand på et plejehjem, der tænker tilbage på et liv med cirkus.

En lang fortælling om livets elementære elementer. Fortælles i krydsklip og spring i tid og sted. Kan anskaffes og formidles bredt.


litteratursiden.dk

d. 7. jan. 2014

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 7. jan. 2014

Fascinerende beretning om den gamle klovn Albert Palopoli. Fortællingen udvikler sig sideløbende med klovnens erindringer til en krimihistorie om Alberts jagt på sin personlige rival, en anden klovn, ...


Jyllands-posten

d. 15. okt. 2013

af

af

Erik Svendsen

d. 15. okt. 2013


Information

d. 15. okt. 2013

af

af

Kamilla Löfström

d. 15. okt. 2013


Weekendavisen

d. 10. jan. 2014

af

af

Lars Bukdahl

d. 10. jan. 2014


Kristeligt dagblad

d. 6. jan. 2014

af

af

Liselotte Wiemer

d. 6. jan. 2014