Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Kludehækling i stor stil


Beskrivelse


Lær at hækle med stofstrimler. Opskrifter på f. eks. kurve, tæpper, laptopcover og smykker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 21. apr. 2016

I denne bog kan man finde inspiration til at skabe nye ting af brugt tøj, lagner eller andre stofrester, som mange af os har liggende. Alle kan være med; er man nybegynder inden for hækling, er der instruktioner til teknikker i bogen.

Dedri Uys har samlet 25 stofgarns designs, som udover af hende selv er lavet af 14 forskellige designere, som alle har et kort portræt i bogen. De 25 designs er inddelt i to grupper; Til dit hjem indeholdende 19 designs såsom kurve, tæpper, kattehule, dørstopper og puffer, og Kun til dig er 6 designs som fx laptopcover, armbånd, vaskeklud eller halskæde. Hver opskrift er på 3-5 sider og indeholder oplysninger om materialer, udstyr, hæklefasthed, vaskeanvisninger og i nogle tilfælde særlige masker. Bagerst i bogen findes 31 sider med de teknikker, der bruges i bogen, herunder hvordan man selv fremstiller det stofgarn, man skal bruge samt anvisninger om udstyr.

Bogens designs er holdt i enkle farver, hvilket gør, at de ikke bærer præg af at være lavet af genbrugsmaterialer. De fleste vil kunne finde noget, der passer til deres hjem, og teknikmæssigt kan langt de fleste være med.

Der findes andre bøger om at genbruge stofrester fx Ting af stofKunsten at slagte en trøjeStort & småt i tunesisk hækling af Gillian Chapman og Kunsten at slagte en trøje af Anna-Stina Lindén Ivarsson. I traditionel garnhækling kan man finde ting til hjemmet i fx Sys Fredens Stort & småt i tunesisk hæklingDer findes andre bøger om at genbruge stofrester fx Ting af stof af Gillian Chapman og af Anna-Stina Lindén Ivarsson. I traditionel garnhækling kan man finde ting til hjemmet i fx Sys Fredens Stort & småt i tunesisk hæklingDer findes andre bøger om at genbruge stofrester fx Ting af stof af Gillian Chapman og Kunsten at slagte en trøje af Anna-Stina Lindén Ivarsson. I traditionel garnhækling kan man finde ting til hjemmet i fx Sys Fredens .