Bøger / faglitteratur / bagebøger

Knæk koden til glutenfrit brød : godt brød med Strukturmetoden


Beskrivelse


Med udgangspunkt i Strukturmetoden præsenteres opskrifter på glutenfri boller, brød og andre brødretter som pizza og pirogger. Alle opskrifter er eller kan laves glutenfrie, mælkefrie og low FODMAP.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 22. maj 2019

Til dem, der spiser glutenfrit og er trætte af kedeligt brød, er her en ny måde at bage på. Det handler om at skabe den rigtige struktur i brødet, og forfatteren har held med sin metode hver gang, hun bager.

Forfatteren er uddannet i ernæring og sundhed samt mor til et barn, der ikke tåler gluten. Hun har udviklet en metode, kaldet Strukturmetoden, til at få det glutenfri brød vellykket ved at arbejde med strukturen i dejen og det færdige bagværk. I al sin enkelhed pisker hun loppefrøskaller ud i væsken, så det bliver en tyk gele, før de blandes med de øvrige ingredienser. Bogen indeholder en række opskrifter på boller, brød og brødretter som pizza og pirogger. Bagemetoden og ingredienser beskrives grundigt, og et afsnit giver problemløsninger, hvis bagværket ikke er vellykket. Helsides farvefotos og symboler med angivelse af arbejdstid m.v. ledsager opskrifterne.

Fin bagebog med anvendelige opskrifter på gængse brød, boller m.v. Det virker som en rigtig fornuftig grundbagebog til det glutenfri køkken.

Bogens forfatter besvarer spørgsmål og giver gode råd på sin Facebookside. I Ægte glutenfri benyttes også metoden med at piske loppefrøskallerne med væsken, inden det efter en hviletid tilsættes øvrige ingredienser.