Bøger / faglitteratur / opskrifter

Knæk sukkertrangen : geniale råd, tips og opskrifter, der passer ind i din hverdag


Beskrivelse


Om sukkerafhængighed og dens konsekvenser for den berørte. Med værktøjer til at slippe af med sukkerafhængigheden, eksempler og opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2010

af

af

Lis Pedersen

d. 9. aug. 2010

Bogen henvender sig til dem, der har et stort behov for at spise sødt, og hvis livskvalitet derfor forringes.

Hartvig er diætist og indehaver af Kost-Klinikken Immanuel, hun har tidligere skrevet Skrump dig glad, 2007 og Skrump dig smuk, 2007. Hartvigs tese er, at for at komme af med sin sukkerafhængighed skal man helt undgå sukkeret, hvad enten det er hvidt sukker, sodavand eller hvidt brød m.m. Og et stop skal forberedes godt, sukkeret skal helt væk, man skal undgå de hyggelige og festlige sammenkomster, for det vil medføre, at man falder i igen. Mange afhængige bliver meget overvægtige, andre formår at holde vægten, men det kræver så meget motion, at det også ødelægger livskvaliteten. I 1. del af bogen gennemgår hun kuren, hvilke farer der for at falde i, og hvordan man kan "snyde" kroppen med sukkerfrie produkter, som man bør have hos sig altid. I 2. del viser hun nogle værktøjer til at lade sukkeret være, og i 3. del er der eksempler på, hvordan det helt konkret har været for nogle. Sidste del er opskrifter på kunstigt søde desserter, smoothies m.m. Bogen er velskrevet og let at forstå. Med register.

Sukkerbomben, 2005 er en anden bog med samme holdning til sukkerbehovet, og de 2 bøger supplerer fint hinanden. Desuden er der en del bøger med opskrifter m.m.

En udmærket bog om sukkerafhængighed, som mange har i forskellig grad, og som opleves som afhængighed af den ramte.