Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Knausgård i syv sind


Beskrivelse


Syv forskellige litterater, filosoffer og teologer analyserer Karl Ove Knausgårds (f. 1968) forfatterskab med forbindelseslinjer til filosofien og teologien.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2015

af

af

Kent Skov

d. 6. okt. 2015

Interessant antologi om Karl Ove Knausgårds monumentale romanbiografiske værk Min kamp. 1. [bog]. For studerende og litterært interesserede i analyser af værketMin kamp. 1. bog.

Norske KOK skabte spektakulær interesse i intellektuelle romankredse med sit store biografiske romanværk Min kamp. 1. [bog]. Antologien giver syv forskellige bud på spor i værket af folk med tilknytning til eller omkring Aarhus Universitet. Lektor og debattør Hans Hauge introducerer KOKs særlige fiktion, der hverken er traditionel roman eller selvbiografi. Andre artikler beskæftiger og sammenligner også med KOKs første roman Ude af verden. Redaktøren David Bugge analyserer i hovedartiklen til Hitler som farfigur og -opgør og Kain-myten. Teologen Hans Nørkjær sætter værket op mod Andersens "Snedronningen", mens psykologen Svend Brinkmann skriver selvdiskuterende om Knausgård som forskerMin kamp. 1. bogUde af verdenNorske KOK skabte spektakulær interesse i intellektuelle romankredse med sit store biografiske romanværk Min kamp. 1. [bog]. Antologien giver syv forskellige bud på spor i værket af folk med tilknytning til eller omkring Aarhus Universitet. Lektor og debattør Hans Hauge introducerer KOKs særlige fiktion, der hverken er traditionel roman eller selvbiografi. Andre artikler beskæftiger og sammenligner også med KOKs første roman . Redaktøren David Bugge analyserer i hovedartiklen til Hitler som farfigur og -opgør og Kain-myten. Teologen Hans Nørkjær sætter værket op mod Andersens "Snedronningen", mens psykologen Svend Brinkmann skriver selvdiskuterende om Knausgård som forsker.

Bidragydere har forskelligt akademisk afsæt og tilgang, og det gør antologien varieret og interessant. Artiklerne leverer forskellige nedslag i forfatterskabet med åbne fortolkninger uden skråsikkerhed, og det er både befriende og inspirerende.

KOK værk behandles som en del af de to litteraturanalysebøger Performativ biografismeSelvfortalt og Selvfortalt. Der er tre andre bind i "Syv sind"-serien om Kafka, Kundera og Thomas MannKOK værk behandles som en del af de to litteraturanalysebøger Performativ biografisme og . Der er tre andre bind i "Syv sind"-serien om Kafka, Kundera og Thomas Mann.


Kristeligt dagblad

d. 27. nov. 2015

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 27. nov. 2015


Dansk kirketidende

Årg. 168, nr. 2 (2016)

af

af

Esben Thusgård

Årg. 168, nr. 2 (2016)


Præsteforeningens blad

Årg. 105, nr. 50 (2015)

af

af

Gudmund Rask Pedersen

Årg. 105, nr. 50 (2015)Informationer og udgaver