Bøger / skønlitteratur / roman

Kniv


Beskrivelse


I Oslo vågner den karismatiske politimand Harry Hole op efter en brandert med blod på tøjet. Et medlem af hans nærmeste familie er blevet knivdræbt, men kan Harry have noget med det at gøre? Selv husker han intet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 10. maj 2019

Tolvte i særklasse gode krimi om den norske politimand Harry Hole. Som altid er man nødt til hele tiden at læse videre og forsømme nattesøvn og andre gøremål for at følge den uortodokse Harry. Aldrig har handlingen været så grusom, og aldrig er Harry blevet så personligt involveret.

Den karismatiske og sammensatte politimand Harry er blevet smidt ud af sin elskede Rakel og er tilbage i Sofies Gate i Olso, Han drikker for meget og håber at finde sammen med Rakel igen. Tidligt i bogen vågner Harry op efter et brandert og et blackout med blod på tøjet, og det viser sig, at Rakel er blevet knivdræbt. Kan Harry have noget med det at gøre? Harry bliver suspenderet og indleder sin private efterforskning, hvor han med assistance fra betroede kolleger gør alt for at opklare sagen. Samtidig efterprøver politiet Harrys eget alibi, og ingen ved, hvad der er op eller ned.

Jo Nesbø er velskrivende og stemningsskabende som få og leverer igen velskrevet og spændende krimi. Som altid i Hole-land er plottet sindrigt og kompostionen gennemført virtuos, og flere gange tager handlingen en overraskende drejning. Som læser er man stærkt bekymret for den ellers så teflonbelagte Harry. Slutningen kan man ikke omtale uden at røbe noget, og alle Harry Holes mange fans vil læse dette tolvte bind med hjertet i halsen.

Serien med Harry Hole har for længst toppet alle tiders krimihitlister, hvor den vil befinde sig i mange år fremover.


litteratursiden.dk

d. 18. juni 2019

af

af

Arne Larsen

d. 18. juni 2019

Nesbøs serie om Harry Hole er nået til tolvte bind, hvor den plagede hovedperson kommer under mistanke. Underholdningen og spændingen er fortsat i særklasse. Nordens eller måske verdens bedste krimifo...


Berlingske tidende

d. 6. juni 2019

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 6. juni 2019


Jyllands-posten

d. 7. juni 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. juni 2019