Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kniven


Beskrivelse


Da Pede og Tor spørger Teo, om han vi have den blanke og lækre foldekniv, har Teo nok på fornemmelsen, at alt ikke er helt, som det burde være. Næste dag fortryder Teo, at han sagde ja!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 3. feb. 2015

Teo drømmer om at få sin egen kniv, men han er sikker på, at hans far aldrig vil gå med til det. En dag får han lige pludselig tilbudt en lækker, skarp foldekniv. For 10-13 år, især drenge.

Teo er sjældent sammen med Tor og Pede, som er et par skrappe skolekammerater, der mest har nok i sig selv. Da de en dag forærer ham en flot og blank kniv, er Teo godt klar over, at alt nok ikke er, som det skulle være, og derfor gemmer han kniven på sit værelse. Teos far opdager kniven næste morgen, og nu viser det sig, at naboens smarte bil har været udsat for hærværk - en dyb ridse lavet af en skarp kniv! Mistanken falder selvfølgelig på Teo.

En spændende hverdagshistorie om drømme, løgne, venskab, tarvelighed - og om forældres tillid til deres børn. Absolut underholdende, tankevækkende og let for de fleste 10-13-årige drenge at identificere sig med.

Stil og stemning genkendes især fra nogle af Annette Bjørg Koellers andre realistiske historier med social vinkel, især: Du er den enesteStop så det der! og Stop så det der!, men bogen her har mere tydeligt drenge-fokusStil og stemning genkendes især fra nogle af Annette Bjørg Koellers andre realistiske historier med social vinkel, især: Du er den eneste og , men bogen her har mere tydeligt drenge-fokus.