Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Knivens stemme


Beskrivelse


Science fiction. Todd er eneste dreng i Prentisstown, en by uden kvinder, hvor alle kan høre hinandens tanker i et kaos af Støj. Det viser sig, at mænds Støj kan lyve og byen bærer på en forfærdelig hemmelighed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 4. juni 2018

Forestil dig, at du kan høre alles tanker, og de kan høre dine. Sådan er det for drengen Todd og de andre indbyggere i Prentisstown; en by uden kvinder. Et kaos af Støj, hvor alle mænds og dyrs tanker blandes sammen. Det viser sig, at mænds Støj kan lyve og byen bærer på en forfærdelig hemmelighed. 1. bog i "Chaos walking"-trilogien. Ekstremt velskrevet science fiction, fra 12 år.

Historien foregår på planeten New World. Prentisstown er et forfærdeligt sted, og de tanker der bliver tænkt i Støjen er ikke rare. Uddannelse er forbudt, og alle bøger blev brændt, så Todd kan ikke læse. Todd er én måned fra at blive mand, da han opdager et område med total stilhed og fravær af Støj, hvilket burde være umuligt. Denne opdagelse sætter gang i en lavine af begivenheder. Bogen er ved at blive filmatiseret.

En ægte page-turner. Todd og hans talende hund, Manchee, er elskelige karakterer, og historien flyver afsted i højt tempo. Samtidig bliver meget dystre emner som indoktrinering og kolonialisme behandlet, uden at det bliver kedeligt. Sproget på New World har ændret sig, og det afspejler sig i bogen, der bl.a. bruger anderledes stavemåder ved nogle ord, og oversættelsen til dansk er lykkedes flot. De sproglige greb er med til at give bogen en helt særlig stemning.

Skildringen af et lille fremtidssamfund, der har lukket sig om sig selv, minder om Josefine Ottesens science fiction-serie "Det døde land". Golak er 1. bog.


litteratursiden.dk

d. 13. aug. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 13. aug. 2018

Fabelagtig fortællekunst fra en forrygende Patrick Ness, der med sin mageløse pen endnu engang fejer benene væk under læseren med en medrivende fortælling. Todd er en måned fra sin fødselsdag, en mån...


Politiken

d. 1. sep. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 1. sep. 2018


Weekendavisen

d. 17. aug. 2018

af

af

Erik Barkman

d. 17. aug. 2018