Bøger / skønlitteratur / roman

Knoglekræmmerens vals


Beskrivelse


Krimi. Kriminalassistent Callum MacGregor er endt i den berygtede afdeling kaldet Kludderkorpset, og livet er ham generelt imod. Men en stribe mumificerede lig skal vise sig at blive årets efterforskning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2018

af

af

Iben Jakobsen

d. 18. maj 2018

Ny selvstændig krimi fra skotske Stuart MacBride, der med sin rå stil og sorte humor er noget helt særligt. For krimifans.

Callum MacGregor havde alle muligheder for en lovende karriere som kriminalassistent - lige indtil han dummede sig og som straf blev overført til den afdeling, hvor de udstødte betjente ender - Kludderkorpset. De bliver behandlet som bundskrabet af Skotlands politistyrke og får sjældent lov til at opklare mere end en parkeringsbøde, men da ikke bare én men adskillige ikke-så-oldgamle mumier dukker op under en efterforskning, får de trods al fornuft lov at beholde sagen - og den skal vise sig at være skæbnesvanger. Kludderkorpset er det eneste, der står mellem det seneste offer og en langsom pinefuld død.

Der er intet enkelt over bogen her - hverken i plottet og dets mange sideløbende historier eller i hovedpersonen Callum. Og det fungerer hamrende godt. Persongalleriet er meget farverigt, og man kan ikke andet end af forelske sig i Kludderkorpset. Enestående god krimi med humor så sort som tjære.

Andre krimier med en rå tone er fx Jo Nesbøs serie om Harry Hole, Karin Slaughters bøger, Chris Carters serie om Robert Hunter samt naturligvis MacBrides andre udgivelser.