Bøger / skønlitteratur / roman

Knogler i sandet


Beskrivelse


Efter at have sejret mod kineserne vender den magtfulde og brutale mogolfyrste Djengis Khan (1162-1227) sig mod Centralasien for at erobre muslimske områder, og inden da skal han sikre arvefølgen og vælge mellem sine sønner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 25. juni 2009

Tredje og sidste bind i den bredt anlagte historiske romanserie om den magtfulde og brutale mongolfyrste Djengis Khan. Romanen kan læses uafhængigt af de foregående bind, men kræver en læser, som kan holde rede på alle de fremmedartede personnavne, og som finder det interessant i detaljer at læse om det ene voldsomme slag efter det andet.

Djengis Khan (1162-1227) har nu sejret over kineserne og vender sig mod vest, hvor han vil underlægge sig muslimske områder i Centralasien. Khanens enorme og velfungerende hær begiver sig uforfærdet i krig mod alt og alle og efterlader sig overalt død og ødelæggelse. Udadtil sejrer Khanen og indlemmer bid for bid nye områder til det gigantiske mongolske imperium, mens han indadtil må forholde sig til en kommende arvefølge og vælge mellem sine sønner. Jeg har det blandet med denne velresearchede roman; på den ene side er det fascinerende at læse om den sammensatte og mytiske figur Djengis Khan, men på den anden side virker de mange detaljerede skildringer af de voldsomme kampe lidt skabelonagtige og trættende i længden.

Conn Iggulden (f. 1971) har skrevet serien om Cæsar i fire bind og denne serie om Djengis Khan i tre: Ulven fra stepperne, 2007 og Fjendeland, 2008. For læsere af bl.a. Christian Jacq og Bernard Cornwell.

Farverig og meget detaljeret populærhistorisk roman om Djengis Khan og alle hans krige. Det er en roman, som man sagtens kunne forestille sig filmatiseret, og indtil da sikrer den flotte forside mange læsere.


Weekendavisen

d. 11. sep. 2009

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 11. sep. 2009