Bøger / faglitteratur

Knogleskør og hvad så? - forebyggelse og behandling


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 29. jan. 2019

Osteoporose, også kaldet knogleskørhed, er en sygdom, der rammer mange mennesker, men som man ikke taler ret meget om. Denne bog er til læsere, der gerne vil kende fakta, lære om forebyggelse og håndtere livet med den kroniske sygdom.

Bogens 1. del handler om Birthe Birkebæks diagnosticering og vej til erkendelse af, hvad sygdommen betyder for hendes tilværelse. Den består overvejende af refleksioner, dagbogsnotater og digte. 2. del begynder med 20 siders fakta om knogleskørhed, skrevet af overlæge Bente Langdahl. Resten af bogen består af gode råd om sygdomshåndtering og livsstil, delvist baseret på interviews med forskellige fagpersoner. Emnet behandles ud fra både medicinske, praktiske, personlige og filosofiske vinkler. Litteraturlisten indeholder såvel faglitteratur som "livslindrende" skønlitteratur.

Bogen kommer bredt omkring sit emne - fra den personlige skildring af chokfasen efter diagnosen, over det lægefaglige stof til gode råd om tegning og guidet fælleslæsning. Det kan blive for bredt for nogle læsere. Indholdsfortegnelsen hjælper med at finde rundt, og bogen egner sig især til fordybelse og refleksion. Illustrationerne ligner ved første øjekast spinkle tegninger, men er broderier, udført af Birkebæk.

Om emnet findes, foruden flere pjecer, bl.a. Knogleskørhed - hvad kan vi selv gøre?Godt liv og bevægelse med knogleskørhedKvinder lever længere - men er det umagen værd? og Godt liv og bevægelse med knogleskørhed. Samt denne her: Kvinder lever længere - men er det umagen værd?Om emnet findes, foruden flere pjecer, bl.a. Knogleskørhed - hvad kan vi selv gøre? og . Samt denne her: Kvinder lever længere - men er det umagen værd?Om emnet findes, foruden flere pjecer, bl.a. Knogleskørhed - hvad kan vi selv gøre? og Godt liv og bevægelse med knogleskørhed. Samt denne her: .