Bøger / faglitteratur

Knubs i livet : om at overvinde og lære af modgang


Beskrivelse


Om posttraumatisk vækst, og med strategier til at udvikle modstandskraft og robusthed så man kan imødekomme og forcere modgang.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 20. jan. 2016

Hvad skal der til for at opbygge psykisk modstandskraft, så man kan rejse sig igen efter livets knubs? Til læsere, som sidder fast i traumer og tab.

Oestrich, cand. psych, ph.d. og adj. professor og specialpsykolog, har skrevet flere bøger, der alle kredser om at få et liv med mere glæde, robusthed og selvværd. Her handler det om at opbygge psykisk modstandskraft, så man kan komme godt igennem de knubs, livet giver en, og videre, uden at sidde fast i traumatiserende hændelser, hvad enten det drejer sig om traumer fra barndommen, noget udefrakommende vi ikke har indflydelse på, det, andre påfører en af smertefulde oplevelser, eller ens egen forvrængede opfattelse af det, der hænder en.

Oestrich beskriver indgående og detaljeret, med eksempler fra praksis, hvordan vi tænker, føler og handler når vi har et usundt selvbeskyttelsessystem i livskriser, og hun giver forslag til kognitive strategier for at opbygge psykisk modstandskraft og robusthed før og under kriser, så vi kan komme godt og styrket igennem dem, og opnå posttraumatisk vækst. Strategierne handler om at give sine tanker og følelser et realitetstjek og at lægge planer for handling, der kan bringe en ud af en usund, undvigende tilbagetrækning.

Sådan tackler du modgangLivskundskab og modstandskraftLivskraft samt Oestrichs Livskundskab og modstandskraft og Livskraft om udvikling af kognitive færdigheder er gode bøger til læsere af denne bogSådan tackler du modgang samt Oestrichs og Livskraft om udvikling af kognitive færdigheder er gode bøger til læsere af denne bogSådan tackler du modgang samt Oestrichs Livskundskab og modstandskraft og om udvikling af kognitive færdigheder er gode bøger til læsere af denne bog.