Bøger / skønlitteratur / biografiske romaner

Knud, den store


Beskrivelse


Knud Holst (1936-1995) vokser op i et indremissionsk hjem i Vendsyssel. Han opdager sin lyst til og sit talent for at skrive, og får både sin Kirsten og et anerkendt forfatterskab. Men det krakelerer og langsomt begynder både kærlighed og litterær anerkendelse at falde fra hinanden.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2013

af

af

Sanne Caft

d. 5. nov. 2013

Hanne-Vibeke Holst har en kæmpe læserskare, og når man kombinerer dette med den store interesse for biografisk stof, er her en bog, der sælger sig selv og som vil lånes ud i stort tal. Det er en romanbiografi med 80% biografisk stof og 20% fiktionalisering, når forfatteren digter med fakta og beskriver personernes tanker og følelser.

Knud er Knud Holst, Hanne-Vibekes far og familiens overhoved. Bogen er i forfatterens sædvanlige murstenstunge format og er på næsten 600 sider. Forsiden er et sort/hvide billede af lille Knud med plusfours, slipover og alvorlig mine. Bagsideteksten er informativ og appellerende. Indholdet svarer til omslaget og fortæller i forfatterens vanlige sprog om Knuds liv fra 1936 med opvæksten i Vendsyssel i en indremissionsk familie over ægteskabet med Kirsten og de mørke dæmoner og stigende alkoholforbrug. Man får indblik i både lys- og skyggesider i den kronologiske fremstilling af en kunstners liv og de omkostninger, det har for familien. Man fornemmer den store research, der ligger bag, og forfatteren tegner et nuanceret billede.

Denne er Hanne-Vibeke Holsts anden roman om sine forældre. Den første kom i 2011 med titlen Undskyldningen. Romanen handlede bl.a. om de hemmeligheder, som familier bærer med sig og havde fokus på Kirsten Holst, Hanne-Vibekes mor.

Kendt og elsket forfatter + familiehistorie + samtidshistorie + portræt af datidens forfattermiljø + kærlighedshistorie + biografisk stof + omtale = stort udlån.


litteratursiden.dk

d. 8. nov. 2013

af

af

Arne Larsen

d. 8. nov. 2013

Fantastisk læseoplevelse. Hanne-Vibeke Holsts fortælling om sin egen far, forfatteren Knud Holst, er både medrivende, levende og rørende. I 1936 fødes en dreng i et indremissionsk hjem i Vendsyssel. K...


Jyllands-posten

d. 9. nov. 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 9. nov. 2013


Information

d. 8. nov. 2013

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 8. nov. 2013


Berlingske tidende

d. 8. nov. 2013

af

af

Søren Kassebeer

d. 8. nov. 2013


Kristeligt dagblad

d. 8. nov. 2013

af

af

Claus Grymer

d. 8. nov. 2013


Børsen

d. 8. nov. 2013

af

af

Line Rasmussen

d. 8. nov. 2013