Bøger / faglitteratur / bibliografier

Knud - konge, helgen, myte


Beskrivelse


Kong Knud den Helliges (ca. 1043-1086) liv og død, samt hans forbindelse til og indflydelse på Odenses udvikling fra vikingetiden og den tidlige middelalder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 1. dec. 2017

Flot og spændende bog om Kong Knud den Hellige, hans liv og død og om samtiden; vikingetiden og den tidlige middelalder. For læsere som interesserer sig for Odenses historie og i særdeleshed for Knud den Hellige og hans tidsperiode.

Bogen er udkommet på Forlaget Odense Bys Museer og skildrer Kong Knud den Helliges liv og død, samt hans forbindelse til og indflydelse på Odenses udvikling fra vikingetiden og den tidlige middelalder. Bogen gennemgår Kong Knuds liv, virke og død, og indeholder bl.a. en gennemgang af historiske kilder og eftertiden. Indeholder derudover både fotografier og illustrationer.

Flot og gennemarbejdet bog som både er informativ og spændende skrevet. Et virkelig must for den historieinteresserede læsere.

Maria Helleberg har skildret mordet på Knud den Hellige i romanen Den hellige KnudKnuds-bogen 1986. Ønsker man fagbøger om Kong Knud den Hellige, kan Knuds-bogen 1986 anbefales. Den blev udgivet i forbindelse med 900-året for drabet på Knud den HelligeMaria Helleberg har skildret mordet på Knud den Hellige i romanen Den hellige Knud. Ønsker man fagbøger om Kong Knud den Hellige, kan anbefales. Den blev udgivet i forbindelse med 900-året for drabet på Knud den Hellige.