Bøger / faglitteratur / biografier

Knud W. Jensen : et portræt


Beskrivelse


Portræt af kunstmuseet Louisianas stifter Knud W. Jensen (1916-2000). Det primære fokus er på hans ungdomsår, hans familie og relationer i omgangskredsen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2017

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 10. jan. 2017

Personligt og velskrevet portræt af kunstmuseet Louisianas stifter Knud W. Jensen. Anbefales til læsere med særlig interesse for Louisiana og dets historie.

Et portræt af Louisianas stifter Knud W. Jensen, hans familie og karriere. Han blev født i december 1916, som søn af en velhavende og hårdtarbejdende ostegrosser. Familiens økonomiske situation og faderens netværk i hele Europa, gav Knud muligheder for at rejse ud og dygtiggøre sig indenfor familievirksomhedens fagområde. På rejserne vækkes Knuds interesse for kunst og kultur og efter faderens død, skifter han fagligt spor. Bogen er skrevet af hans niece, der har haft adgang til ikke offentliggjorte breve og notater.

Velskrevet bog med personlig vinkel. Det primære fokus er på Knud W. Jensens ungdomsår, hans familie og relationer i omgangskredsen. Gennem brudstykker af breve og notater får vi indblik i Knud W. Jensens liv og tanker, både de private og dem af mere arbejdsmæssig karakter. Bogen holder en god balance mellem det personlige og det meget private, hvilket gør den absolut læseværdig.

Mit Louisiana-livDa Louisiana stjal billedet er Knud W. Jensens selvbiografi og bogen er interessant hvis man ønsker at vide mere om manden. Derudover kan Da Louisiana stjal billedet varm anbefales til læsning om både Louisiana i kulturhistorisk perspektiv, men også om stifteren selvMit Louisiana-liv er Knud W. Jensens selvbiografi og bogen er interessant hvis man ønsker at vide mere om manden. Derudover kan varm anbefales til læsning om både Louisiana i kulturhistorisk perspektiv, men også om stifteren selv.


Weekendavisen

d. 20. jan. 2017

af

af

Bo Bjørnvig

d. 20. jan. 2017