Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Knus-klubben. Bind 1 : Lipgloss og løgne


Beskrivelse


Veninderne i KNUS-klubben fortæller hinanden alt, eller det vil sige: næsten alt. Mille har ikke sagt, at hendes forældre måske skal skilles. Kamilah tør ikke fortælle, at hun er forelsket i samme fyr som Selma, og de andre ved ikke, at de gaver, Ursula forærer dem, er stjålet i H&M.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2012

af

af

Marion Tirsgaard

d. 16. jan. 2012

Pigebog i ny serie om venskab, forelskelse og hemmeligheder. Fra ca. 11-12 år.

1. del i serie på foreløbig 4 bind, som alle udkommer i år. 2. del udkommer samtidig. Mille, Ursula, Kamilah og Selma er bedsteveninder og har dannet KNUS-klubben. De deler alt med hinanden - eller næsten alt, for det viser sig hurtigt, at alle pigerne går og tumler med problemer, som de ikke tør fortælle hinanden. Milles forældre skal måske skilles, Ursulas mor er deprimeret, og Ursula er begyndt at stjæle i H&M. Selma er forelsket i Johan fra 7.a., men det er Kamilah også! Gennem korte kapitler, hvor synsvinklen skifter mellem pigerne kommer læseren langsomt ind på pigerne og deres hemmeligheder. Bogen er velskrevet med et levende letlæst sprog. Historien er godt skruet sammen, og opbygningen med skiftende synsvinkler giver fremdrift og spænding. Forsiden forestiller de 4 veninder i silhuetter. Layoutet går igen i alle bind, hvilket gør serien let genkendelig. Forfatter har tidligere skrevet MGP missionen, 2009 og Matilde Jensens første gang, 2008.

Veninder for altid og Kys og kanel er andre gode nyere serier for piger. Denne adskiller sig ved at have en alvorligere undertone end de nævnte.

Velskrevet og veldrejet 1. del i ny pigeserie om 4 veninder, der tumler med problemer, som de ikke tør fortælle hinanden. Til serieelskende piger fra ca. 11 år, som vil kunne nikke genkendende til bogens problemstillinger. En bog og serie, der meget vel kunne gå hen og blive et hit!.