Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Knus-klubben. Bind 2 : Kys og hemmeligheder


Beskrivelse


De fire 12 årige piger Selma, Ursula, Mille og Kamilah er veninder, men ved de nu også alt om hinanden? Hvorfor vil Milles mor skilles, og kan et venskab holde til, at man er forelsket i den samme fyr?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 11. jan. 2012

Anden del i ny serie for piger i alderen 10 til 14 år. Serien er allerede solgt til filmatisering, og det faktum parret med bogens overkommelige format og et grafisk, markant og piget omslag skal nok tiltrække målgruppen.

Fire veninder på 12 år i samme klasse skiftes til at fortælle både om deres indbyrdes forhold og deres familiebaggrund, som er ret forskellig. Men en ting er fælles: de har alle sammen deres at slås med. Milles forældre vil skilles, Ursulas mor lider af depression, Selmas forældre har alt for travlt, og Kamilah er forelsket i ham, Selma også har kik på. Alt dette rulles op i hurtige sceneskift og i et fængende, troværdigt og ikke svært sprog, og som læser bliver man hurtigt interesseret i de fire piger. Hvordan skal Ursula klare det alene, da moren bliver indlagt? Hvem er det, Milles mor er forelsket i, og kan et venskab holde til at konkurrere om den samme fyr? Handlingen slutter med en cliffhanger, og jeg er derfor allerede spændt på næste bind, men det betyder også, at det er en serie, der er bedst at læse i rækkefølge. Forfatteren kender vi fra flere børnebøger, som MGP missionen 09/23.

Bogens temaer og niveau er meget i familie med Camilla Wandahls serie Veninder for altid, og kan anbefales til læsere af denne.

En hurtigt læst, realistisk, nutidig og vedkommende bog for de yngste teenagepiger med temaer, de kan forholde sig til og identificere sig med.