Bøger / skønlitteratur / roman

Knust


Beskrivelse


Mathildes storebror Jonathan kører galt efter en gymnasiefest med en skyhøj promille og mister livet. Men både Mathilde og politimanden Marc mener, at der er løse tråde i sagen og belønnes snart med den ene rystende afsløring efter den anden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2019

af

af

Iben Jakobsen

d. 14. mar. 2019

Mathilde mister sin storebror i et biluheld, og måneder senere, hvor sorgen er lettet lidt, giver det stadig ingen mening. Hun beslutter sig for at snakke med de tre overlevende, men deres respons overbeviser hende om at noget er helt galt. For unge og voksne krimifans og romanlæsere.

På vej hjem fra en gymnasiefest mister 19-årige Jonathan livet i en trafikulykke, mens Tanja, Phillip og Nikoline overlever. Jonathans promille var skyhøj og bilen var stjålet. Men hvad skete der til den fest, og hvorfor endte netop de fire i bilen sammen? Hvorfor taler ingen af de overlevende længere sammen, og hvad er lærerens Nicolais rolle? Jonathans lillesøster Mathilde vil have svar, og den nyuddannede politimand Marc er heller ikke tilfreds med, hvordan sagen blev lukket - der er for mange uafklarede spørgsmål. Det er forfatterens debutroman.

Bogen er spændende og godt bygget op, men får for meget fart på til sidst, hvor der næsten kommer for mange afsløringer på bordet på én gang. Skrivestilen bliver tilsvarende hektisk, og afslutningen er ikke nær så tilfredsstillende som håbet. Synsvinklen skifter mellem alle de involverede og giver et indblik i deres følelser og tanker om hvorfor og hvordan.

Andre bøger om at miste er fx den spændende Havets børnLykkelige mennesker læser og drikker kaffe og den mere hyggelige Lykkelige mennesker læser og drikker kaffeAndre bøger om at miste er fx den spændende Havets børn og den mere hyggelige .


litteratursiden.dk

d. 4. maj 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 4. maj 2020

Debutroman behandler det tragiske tab af en bror, der var chauffør i en stjålet bil med tre klassekammerater som passagerer. Historien foregår i og omkring Holte Gymnasium over en periode på otte dag...


Politiken

d. 31. mar. 2019

af

af

Liselotte Wiemer

d. 31. mar. 2019