Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Knuz


Beskrivelse


Dorte skriver dagbog. Hun er vild med den lækre Emil fra 6. klasse. Men hvordan får hun ham gjort interesseret i sig?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 17. jan. 2011

Dagbog i letlæsningsserien Ps. Bogen er til fritidslæsning og læsetræning for piger fra slutningen af 2. klasse (8 år). Bogen introducerer dagbogsgenren og vil kunne inspirere målgruppen til selv at skrive dagbog.

11-årige Dorte er vild med den lækre Emil fra 6.a. Hun bor sammen med sine forældre og to søskende, som ikke har megen forståelse for Dorte, fx at hun har behov for en nøgle til sit værelse, når hun nu får en kæreste. Sammen med sin veninde Sara lægger hun planer for, hvordan Emil skal blive vild med hende. Hun forsøger med forskellige tiltag. Hun finder Emils kat, men det viser sig at være en fremmed, uvenlig kat. Da Dorte som planlagt bliver lukket ind i kopirummet sammen med Emil, bliver han stiktosset, da han har regnet ud, at det er hendes skyld. Alle Dorte og Saras planer går i vasken, men heldigvis kunne Samir fra 6.b også være en mulig kæreste. Teksten er overkommelig med korte linjer og dagbogsafsnit. For at gøre bogen så autentisk som muligt er typografien sat som håndskrift, hvilket gør den mindre læsbar. Dagbogsopslagene er gennemillustreret af pigede tegninger og skriblerier, som målgruppen vil nikke genkendende til og lade sig inspirere af. For- og bagside oser af pigebog.

Der findes en del skønlitterære bøger i dagbogsform. For lidt ældre læsere er der fx Livs liv : Pink forbudt, 2010.

Dagbøger er populære, og piger fra 2. klasse vil helt sikkert tage denne gennemført lækre letlæsningsbog om den allerførste forelskelse til sig.