Bøger / faglitteratur til børn

Ko


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 17. dec. 2013

Frilæsningsbog til børn på 7-8 år, som er i gang med at lære at læse.

Bogen består af ti dobbeltopslag med hver sin overskrift. De store farvefotos fylder det meste af siderne. Brødteksten er sat med meget store typer, og der er fire-fem sætninger på hvert opslag. Det er køerne selv, som fortæller i 1. person flertal. Der er faktabokse med meget enkle oplysninger, og der er lydord som: Mums, svishhh og slurp sat ind i fotografierne. Det er den romantiske udgave af en kos liv, som fortælles. Køerne går på græs og hviler sig i skyggen af store træer, og kalven går sammen med sin mor. Vi er også inde i stalden og ser, hvordan køerne bor, spiser og bliver malket. Til sidst nogle sider om andre koracer fra forskellige steder i verden. Tekst og fotos supplerer hinanden rigtig godt.

I billedbogsserien Mine venner på bondegården findes titlen Køer fra 2012, som henvender sig til samme målgruppe. En læs-selv-bog, der kommer tæt på den nye bog, er Køer fra serien Første fakta, som udkom i 2001.

En indbydende begynderlæsebog med lettal 13. Bogen er et godt supplement til alle de skønlitterære frilæsningsbøger til børn, som lige er kommet i gang med at læse på egen hånd.