Bøger / skønlitteratur / noveller

Kobbermark : noveller


Beskrivelse


Noveller. 32 magisk realistiske fortællinger, der kredser om natur og civilisation og som bevæger sig i grænselandet mellem virkelighed og fantasi.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 11. maj 2016

32 foruroligende og tankevækkende noveller, der bevæger sig i grænselandet mellem fantasi og virkelighed. Til læsere af islandsk litteratur og den lidt smallere litteratur.

Elíasson, der har flere romaner og novellesamlinger bag sig, fik i 2011 Nordisk Råds Litteraturpris for novellesamlingen Mellem træerne. Denne følger tråden op med en række korte fortællinger, hvor normaliteten i hverdagen pludselig brydes af overnaturlige elementer. Novellerne skildrer ensomme mennesker, ofte bosat nær havet i små fiskersamfund, og kredser om civilisation og natur. I "Korkskoven" overraskes en enlig mand dagligt af portugisiske dødsannoncer, som af uforklarlige årsager bliver ved med at dukke op i hans lejlighed. I "To fisk" springer den ensomme lærer i elven og forvandles til en fisk, og i "Gæsten" flytter en ukendt mand en dag ind hos en familie, uden at nogle i familien anfægter hans tilstedeværelse.

Magisk realistiske noveller, der med et nøgternt og minimalistisk sprog på samme tid er urovækkende, bizarre, stilfærdige og melankolske. Det udefinerbare skel mellem fantasi og virkelighed holder læseren fast, og både stilistisk og indholdsmæssigt er "Kobbermark" en stor grublende læseoplevelse.

Elíasson holder den islandske magisk realistiske tradition, som også landsmanden Sjón er repræsentant for, i hævd. Denne samling af fortællinger minder meget om forfatterens førnævnte Mellem træerneMellem træerne Elíasson holder den islandske magisk realistiske tradition, som også landsmanden Sjón er repræsentant for, i hævd. Denne samling af fortællinger minder meget om forfatterens førnævnte .


litteratursiden.dk

d. 13. maj 2016

af

af

Thomas Behrmann

d. 13. maj 2016

I en samling af nøgterne beskrivelser af virkeligheden omkring os, skubber forfatteren os stilfærdigt ind på drømmenes obskure terræn og giver os en ufroglemmelig oplevelse. Novellesamlingen ´Kobberma...


Kristeligt dagblad

d. 11. juni 2016

af

af

Henrik Wivel

d. 11. juni 2016


Kristeligt dagblad

d. 21. maj 2016

af

af

Henrik Wivel

d. 21. maj 2016


Berlingske tidende

d. 6. maj 2016

af

af

Jørgen Johansen

d. 6. maj 2016


Information

d. 14. maj 2016

af

af

Torben Brostrøm

d. 14. maj 2016Informationer og udgaver