Bøger / skønlitteratur / roman

Kode 2112 - skyggerne : fremtidsroman


Beskrivelse


Science fiction. Hver for sig slipper Lars og Sara væk fra et dystopisk samfund, der styrer folks følelser. De må kæmpe for at finde hinanden og omstyrte magthaverne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2011

af

af

Zenia Johnsen

d. 2. sep. 2011

En dystopisk spændingsroman, der ifølge forlaget henvender sig til både unge og voksne, men de voksne science fiction-læsere vil nok finde historien for urealistisk og måske en smule triviel. Til gengæld formidler den stilige stemningsfulde forside ganske godt det dystopiske tema.

Forfatteren, som er pædagog, har tidligere fået udgivet en digtsamling. Dette er hans første roman, der anbringer sig i den igangværende trend med ungdomsromaner, der blander en fremtidig dystopi med romantik. Frisovs fremtid er en velkendt omgang, hvor folks følelser styres af en indopereret chip, her kendt som "motivatoren". Et par unge mennesker gør sig fri af tankekontrollen og flygter til verden uden for byzonen, hvor de frie lever et liv, der fremstilles som lidt af et skønmaleri. Følelser opstår, og det kommer til et dramatisk opgør med det undertrykkende regime.

Der er efterhånden kommet en del romantiske dystopier på det seneste. Blandt de mest populære og vellykkede kan nævnes fx Suzanne Collins' Dødsspillet, Scott Westerfields Uglies og Saci Lloyds Laura Browns CO2-dagbog. I forhold til disse mangler Frisovs roman lidt kant og originalitet i beskrivelsen af den fiktive fremtid.

En handlingsmæssigt lidt tung science fiction-roman, der hovedsageligt vil fungere for unge læsere, der vil have spænding og følelser, iblandet lidt åndelig filosoferen.


Jyllands-posten

d. 25. nov. 2011

af

af

Johnny Harboe

d. 25. nov. 2011


Proxima

Nr. 94 (2011)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 94 (2011)