Bøger / skønlitteratur / roman

Kodenavn Alice


Beskrivelse


Historisk roman om to kvinder, fra hver deres tid i et krigsplaget samfund.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2018

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 18. maj 2018

Historisk roman om to kvinder, den ene en kvindelig spion under 1. verdenskrig, den anden i efterkrigstiden i 1947. For dem, der elsker historiske romaner.

I 1947 møder vi den unge collegepige Charlie, der er havnet i en sørgelig situation. Hun er gravid, ugift og tæt på at blive udstødt af sin meget anstændige familie. Hun står overfor, at blive sendt til Schweiz for at en abort - eller at få ordnet sit "Lille Problem", som familien omtaler det. Men hun er mere optaget af at finde sin kusine Rose, der forsvandt under anden verdenskrig i Frankrig. I 1915 møder vi Eve, der bliver rekrutteret som spion. Her kommer hun til at indgå i Alice-netværket, et omfattende netværk af kvindelige spioner, der opererer lige for næsen af fjenden. 30 år efter møder vi Eve igen, plaget og fordrukken. Men lige pludselig dukker en ung pige op og begynder at tale om et navn, som Eve ikke har hørt om i mange år og sammen prøver de at finde sandheden.

En skøn bog, der formår at fortælle to historier fra forskellige tider og på fineste vis flette dem sammen. Man får et fantastisk indblik i kvindernes liv dengang. Det er især spændende at høre om de kvindelige spioner og deres virke. Hvordan de skrev små beskeder på små stykker rispapir og viklede dem om deres hårnåle eller hvordan de tegnede kort på deres underskørter.

En roman, der også handler om en kvindelig spion fra første verdenskrig er Spionen af Paulo Coelho.


litteratursiden.dk

d. 26. sep. 2018

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 26. sep. 2018

En forførende historie med personer, der på én gang er umenneskeligt stærke, men samtidig skrøbelige og sårbare. Efterårets must read! 'Kodenavn Alice' er feelgood og forfærdende på samme tid. Bogen ...