Bøger / skønlitteratur / roman

Kodenavn Thunderball


Beskrivelse


Gennem en sindrigt udtænkt plan sætter S.P.E.C.T.R.E., anført af selveste Blofeld, sig i besiddelse af to atomvåben, som de vil bruge til at afpresse den amerikanske og britiske regering. Det er nu op til James Bond at stoppe skurkene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 27. nov. 2014

James Bond er tilbage i en af de mest underholdende af Ian Flemmings romaner - og kendere vil nyde introduktionen af selveste Ernst Stavro Blofeld. Til Bond-fans og mere overordnet til læsere af hårdkogte spændingsromaner.

Gennem en sindrigt udtænkt plan sætter forbrydersyndikatet S.P.E.C.T.R.E. sig i besiddelse af to atomvåben, som de vil bruge til at afpresse den amerikanske og britiske regering for 100 millioner pund. Det må Bond så forsøge at sætte en stopper for og han får blandt andet hjælp af Felix Leiter. "Kodenavn Thunderball" er den første del af Blofeld-trilogien.

Romanen er "bare" en lige-ud-ad-landevejen spændingshistorie, der, i kombination med et plot der inden for rammerne af Bonds univers er ganske realistisk, fungerer helt eminent. Sproget er skarpt, skurkene herlige og pigen skøn. Bogen indledes med et fremragende forord af Bond-ekspert Rasmus Paaske Larsen. Her læser vi om Ian Flemming som person, og hvordan Flemmings eget liv skinner igennem i romanens handlingen, og om problemerne i forbindelse med filmatiseringen.

Man skal se Agent 007 - i ildenNever say never again fra 1965, der hører til blandt de bedste Bond-filmatiseringer, og som er meget tro mod romanen. Bogen blev også filmatiseret i 1983 som Never say never again. "Kodenavn Thunderball" er tidligere udgivet i Danmark med titlerne "Domino" og "Agent 007 i ilden" og denne nye udgave er baseret på oversættelsen fra 1962Man skal se Agent 007 - i ilden fra 1965, der hører til blandt de bedste Bond-filmatiseringer, og som er meget tro mod romanen. Bogen blev også filmatiseret i 1983 som . "Kodenavn Thunderball" er tidligere udgivet i Danmark med titlerne "Domino" og "Agent 007 i ilden" og denne nye udgave er baseret på oversættelsen fra 1962.