Bøger / faglitteratur

Køb og salg af aktier og obligationer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. nov. 2008

Målgruppe er alle, der enten allerede investerer i værdipapirer, aktier og obligationer, eller som påtænker at gøre det. Ikke mindst aktuelt er det vigtigt, at man ved, hvad, hvorfor og hvordan, og det hjælper denne lille bog alle private investorer med. Til opgavebrug nok mest fx en handelsskoleopgave.

Forfatteren, der er civiløkonom og bankmand, netop med speciale i investering, skriver her en praktisk guide for privatinvestorer. Pædagogisk opbygget med nyttig brug af letforståelige ikoner. I forordet skriver Jens Christiansen bl.a. opfordrende til potentielle investorer: "Jeg håber derfor, at denne bog kan være med til at give dig lige så mange sjove, spændende og nervepirrende oplevelser med aktier og obligationer, som jeg har oplevet..." Og kan man ikke sige andet umiddelbart fornuftigt om den aktuelle finanskrise, så gør den det vigtigere end nogensinde, at man som investor er klædt solidt og forståeligt vidensmæssigt på, hvis man alligevel kaster sig ud i investeringer. Netop sådan en tilgængelig og relativt letforståelig viden kan man finde i denne bog.

Andre nyere bøger om investering i aktier er fx: En sikker investering af Karsten Engmann Jensen eller Tjen en million på aktier. Begge fra 2004. De tre supplerer hinanden fint på hylden, skal jeg vælge, vinder denne nye bog med en mulespids.

Kun tåber frygter ikke en dårlig investering, og mod det er alle godt hjulpet med denne guide.