Bøger / faglitteratur / fotografier

København : københavnernes historie fortalt i billeder. Bind 1 : 1950'erne


Beskrivelse


Om 1950'ernes København der gennemgik store forandringer i årene efter krigen. Fortæller både kendte og ukendte københavneres historie i billeder og kommer omkring både hverdag og fest, arbejde og fritid, byens udvikling med mange nye bydele samt udviklingen i kunst og kultur.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2019

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 21. okt. 2019

Smukt billedværk om 1950'ernes København. For kulturhistorisk interesserede og læsere med interesse for Københavns historie.

Første bind i en planlagt serie af fotobøger, der fortæller Københavns historie årti for årti. Bogen tager os med til 1950'ernes København, som dengang havde 770.000 indbyggere og gennemgik store forandringer i årene efter krigen. Bogen fortæller både kendte og ukendte københavneres historie i billeder og kommer omkring både hverdag og fest, arbejde og fritid, byens udvikling med mange nye bydele samt udviklingen i kunst og kultur. Billederne ledsages af korte tekstafsnit og bygger på ny viden fra relevante fagfolk og institutioner. Bogen er redigeret af kulturrådgiver Lene Floris. Forord af overborgmester Frank Jensen.

Gennemarbejdet, yderst interessant og inspirerende kulturhistorisk billedværk, der gør perioden lyslevende. Det er svært ikke at blive fascineret af de mange detaljerede billeder, som både vil vække begejstring hos læsere, der erindrer København fra perioden, og yngre læsere.

Er man interesseret i flere billeder fra København i tiden efter 1950'erne er Byen der forsvandtØjeblikke oplagt. Bogen viser med ca. 700 fotos fra København og Frederiksbergs gader, gårde, parker, butikker og værtshuse en by, der har været under heftig forandring og nedrivning. Et billedværk med større udsyn over en længere periode er Øjeblikke, som viser hverdagen i Danmark fra 1945-89 med udvalgte billeder fra samtidens presseEr man interesseret i flere billeder fra København i tiden efter 1950'erne er Byen der forsvandt oplagt. Bogen viser med ca. 700 fotos fra København og Frederiksbergs gader, gårde, parker, butikker og værtshuse en by, der har været under heftig forandring og nedrivning. Et billedværk med større udsyn over en længere periode er , som viser hverdagen i Danmark fra 1945-89 med udvalgte billeder fra samtidens presse.


Politiken

d. 25. dec. 2019

af

af

Peter Michael Hornung

d. 25. dec. 2019


Berlingske tidende

d. 3. dec. 2019

af

af

Holger Dahl (f. 1961-09-09)

d. 3. dec. 2019Informationer og udgaver