Bøger / faglitteratur

København rundt : byvandringer


Beskrivelse


De ni byvandringer rundt i København skildrer byens historie, topografi og kultur, men fortæller også om de mennesker som har skabt og udviklet byen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2016

af

af

Søren Møller

d. 17. maj 2016

Kulturhistorisk guide til vandringer i København. For turister og københavnere.

Indledningen indeholder lidt information om byens historie i bred forstand. Derefter beskrives bydelene Gammelkøbenhavn, som er omkring Strøget, Slotsholmen, Christianshavn, Amager, Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro, og det såkaldte Nykøbenhavn, som er kvarteret med bl.a. Nyhavn og Amalienborg. I hvert kvarter beskrives omkring 50 udvalgte steder og deres arkitektur, byhistorie eller personalhistorie. Her er både meget kendte seværdigheder og begivenheder, men også mange mindre kendte ting og beretninger, som forfatteren har hentet frem. Ofte med anekdotisk indhold. Illustreret med mange gamle og nye fotos, tegninger, malerier og bykort. Stort sted- og navneregister. Ud for mange af stederne er der en QR-kode. Når den aflæses viser mobiltelefonen et Google Map med stedets placering.

Meget stof i overskuelig form. De mange finurlige eller anekdotiske beretninger kan fornøje læseren og give lyst til at vide mere om byen. Indbydende lauyout og godt fotograferede billeder i flot tryk.

Litteraturen om København er meget stor. Samme forfatter har før skrevet GammelkøbenhavnNykøbenhavnSlotsholmen og ChristianshavnPå rundtur i København, Nykøbenhavn, Slotsholmen og Christianshavn og På rundtur i København. Noget af stoffet kan genkendes i den nye bog, men her er det hele udvidet, opdateret og nyt illustreretLitteraturen om København er meget stor. Samme forfatter har før skrevet Gammelkøbenhavn, , Slotsholmen og Christianshavn og På rundtur i København. Noget af stoffet kan genkendes i den nye bog, men her er det hele udvidet, opdateret og nyt illustreretLitteraturen om København er meget stor. Samme forfatter har før skrevet Gammelkøbenhavn, Nykøbenhavn, og På rundtur i København. Noget af stoffet kan genkendes i den nye bog, men her er det hele udvidet, opdateret og nyt illustreretLitteraturen om København er meget stor. Samme forfatter har før skrevet Gammelkøbenhavn, Nykøbenhavn, Slotsholmen og Christianshavn og . Noget af stoffet kan genkendes i den nye bog, men her er det hele udvidet, opdateret og nyt illustreret.