Bøger / faglitteratur

København Zoo : bag om dyr og mennesker


Beskrivelse


Om Københavns Zoologiske have, dens dyreliv, personale og historie fra grundlæggelsen i 1859 til i dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2018

af

af

Søren Møller

d. 18. okt. 2018

Zoologisk Have i København beskrives med historie, nuværende forhold og mange billeder. Forfatteren arbejdede i haven fra 1974 til 2011, de sidste år som direktør. Kan læses af voksne og de ældste børn.

Først beskrives i kort form havens ældste historie, der startede i 1859. Derefter beskrives alle dyrearternes historie, med vægt på de seneste årtier, inddelt efter verdensdele. Her er mange detaljerede oplysninger om dyrene, deres indkøb eller indfangning, anlæg, trivsel og ynglesucces. Ind imellem er der uddybende kapitler om udvalgte dyrearter, indretning af mere trivselsfremmende indhegninger, forskning og formål med at holde vilde dyr i fangenskab. Der er også noget om nogle af de ansatte gennem tiden, bl.a. de sidste 50 års direktører og bestyrelsesformænd. I et kapitel beskrives og vises eksempler på værker af kunstnere, som har fundet inspiration i haven. Til sidst er der en litteraturliste og et register over dyrearter, emner og personer. Illustreret med mange gamle og nye fotos, tegninger og malerier i farver.

Samtidig med at bogen indeholder mange faglige oplysninger, så er sproget ret enkelt og let at læse, også for større børn. Illustrationerne er varierede og i høj fotokvalitet. Bogens store format og vægt gør den ikke egnet som medbragt guide.

Man skal tilbage til 1984 for at finde en lignende beskrivelse af haven i Zoo.