Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

København


Beskrivelse


Bogen beskriver Københavns historie, seværdigheder og særlige kendetegn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Marianne Andreasen

2007

Målgruppen til den nye serie Kend dit land er de yngste læsere i 2.-4.kl (fra 8 år). Bogen kan fint bruges som den første faglige udfordring, som supplement til andet materiale og som selvstændig læsning. Den vil også være meget velegnet til specialklasseelever, der vil kunne overskue omfanget. På trods af delestreger er teksten dog ikke letlæst.

Bogen består af 11 opslag. I en kort introduktion bliver byen præsenteret, så følger bl.a. trafik, dyre-og planteliv og Christiania. Klimaet bliver omtalt som udgangspunkt for turismen. Af seværdigheder er det de kendte, Tivoli, Strøget og Den lille Havfrue. Smørrebrød - med en opskrift bliver også beskrevet. Af kendte i byen er det Turell, Kim Larsen, dronningen og Mads Mikkelsen, der er udvalgt. Byens historie med fremtidsperspektivering runder af. Stikord, litteraturhenvisning, webadresser og talfakta afslutter bogen. Der er flotte velplacerede fotos, og på trods af afgrænset plads, får man alligevel en del oplysninger.

Det er nærliggende at sammenligne med forlagets serie Jeg læser om lande. København er bygget op på præcis samme måde, og begge lægger sig op ad Gyldendals De små fagbøger i format, men ikke så meget i indhold. Der er ikke nyere bøger om emnet for denne aldersgruppe.

Bogen kan bruges i de yngste klasser som faglig læsning og supplement til andet. På nettet findes gode opgaver gratis, primært som opgaver til faglig læsning. Også børn med læsevanskeligheder vil kunne have fornøjelse af bogen.