Bøger / faglitteratur til børn

København


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2017

af

af

Stine Bille

d. 5. sep. 2017

I København er der ca. 1.296.000 indbyggere. København er Danmarks hovedstad, fordi Folketinget ligger i København. Byen er Danmarks eneste storby og har mange flotte bygninger. Fra 8 år.

"København" er en del af serien "Jeg læser. Dig og din verden". Bogen har 15 kapitler. Hvert kapitel består af et opslag med store farvefotos, og flere faktabokse. Man kan læse om hvor gammel byen er, hvordan den er delt op i forskellige områder fx Østerbro og Nørrebro. Bogen fortæller om kendte bygninger og turiststeder i København fx Rundetårn og Tivoli. København er også en havneby med mange små havne og steder, hvor man kan bade. Der er også en Metro, som man stadig bygger på. Der er indholdsfortegnelse, stikord og henvisninger til andre bøger og hjemmesider om København. Der kan findes opgaver til faglig læsning på www.jeglæser.dk.

En virkelig fin og overskuelig fagbog om København. Bogen fremstår klar, enkel og forståelig. De flotte farvefotos er med til at understøtte læsningen og forståelsen undervejs. Bogen er opbygget i seriens velkendte stil med gule faktabokse på opslagene.

I samme serie findes fx DanmarkKøbenhavn. Andre bøger om København kunne fx være København i serien "De små fagbøger" af Troels GollanderI samme serie findes fx Danmark. Andre bøger om kunne fx være i serien "De små fagbøger" af Troels Gollander.