Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

København


Beskrivelse


København er Danmarks største by og hovedstad. I denne bog kan du du læse om Københavns fortid, nutid og fremtid. Der er også ideer til, hvad du skal se, hvis du besøger byen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2011

af

af

Bodil Pedersen

d. 11. mar. 2011

Bogen er en del af serien De små fagbøger og målrettet elever fra 2.-5. klasse (8-11 år).

Emnet er København, og som bagsideteksten anfører, handler det om København i fortid, nutid og fremtid. Der indledes med nogle generelle oplysninger og suppleres med en kort indføring i Københavns historie fra grundlæggelsen og frem til besættelsestiden. Der bliver også plads til en kort intro til forskellige turistattraktioner som zoo, Rådhuspladsen, Amalienborg og Christiania m.fl. Til sidst beskrives et nutidens København i vækst. Den tospaltede tekst er både informativ og beskrivende. Flere steder med små vignetter eller ordforklaringer i margin. Der er anvendt orddeling ved sammensatte, længere eller fremmedartede ord. De mange relevante og klare fotos supplerer og understøtter teksten. Bagest i bogen findes en årstalsliste, links og et lille stikordsregister.

På dette læseniveau findes ikke andre nyere, allround udgivelser om København.

Bogen virker indbydende og overskuelig, samtidig med at den kommer fint omkring de vigtigste underemner og sætter det historiske i perspektiv til nutiden. Den kan anvendes til faglig læsning, til emnearbejder og evt. som en appetitvækker til at gå i gang med sværere bøger om hovedstaden. Der findes opgaver på nettet.