Bøger / faglitteratur til børn

Kød fisk og æg


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

2007

Bogen, som kan anvendes i skolernes sundhedslære, natur/teknik og hjemkundskab, henvender sig til mellemtrinnet (fra 4.-6. kl./10 år). En del af de yngre læsere vil dog have brug for en formidling.

Fagbog i ny serie Spis sundt, som indeholder 13 opslag med overskrift og en større, fremhævet tekst med essensen af opslagets informationer. Bogen forklarer, hvilken mad man skal spise for at få en sund og varieret kost. Den fortæller, hvor maden kommer fra, og hvordan den laves. Der er forslag til madretter men ingen opskrifter, enkelte engelskprægede fx nyrepie og bøffelkød. De få spørgsmål og opgaver virker ikke engagerende for målgruppen. De flotte fotos i farver er meget informative. Der er indholdsfortegnelse, ordforklaring, stikord og materialefortegnelse med bøger og internetadresser. Layout virker noget uensartet, nogle steder med tekst i spalter og imellem eller på illustrationer.

Emnet er beskrevet i forskellige bøger, fx Mad, 2005, som også arbejder med sanser og fordøjelse.

Der er meget fokus på sund kost. Denne bog vil vise, hvor maden kommer fra, og hvordan den bliver forarbejdet. Uden løftede pegefingre bevidstgøres læseren om, hvad man skal putte i munden, for at kroppen fungerer optimalt. Bogen kan indgå i et temaarbejde på mellemtrinnet om sund kost.Informationer og udgaver