Bøger / faglitteratur / kogebøger

Kødfri mandag : uge for uge - året rundt


Beskrivelse


Kogebog med 52 vegetariske retter inddelt efter årstiderne. Med basisopskrifter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Malene Møller Larsen

d. 11. nov. 2016

En indbydende kogebog for alle som gerne vil have ny inspiration til kødfrie retter.

Madbloggeren Nadia Mathiasen (foodfanatic) har ladet sig inspirere af den globale bevægelse Meat Free Monday, og har skrevet bogen "Kødfri mandag". Nadia har skåret kødet væk i 52 hovedretter og fremstiller retter som shepherd's pie med grønt fyld og lasagne med svampe og spinat. Retterne har årstidernes grøntsager som udgangspunkt. Nadia deler ud af sine bedste tips til, hvordan man kan erstatte det røde kød med grøntsager, samt hvordan man med krydderier og umami-rige ingredienser kan gøre det nemmere at lave smagsfulde og mættende retter. Mange illustrationer. Hardback.

"Vil du gavne miljøet og egen sundhed så spis mindre kød". Nadia er klar i mælet når hun udbreder sit budskab og opfordrer til at skære ned på kødforbruget, og med "Kødfri mandag" vil det ikke være en sur pligt men en fornøjelse. Bogen er meget overskueligt opbygget, og opskrifterne nemme at gå til.

At spise mindre kød er blevet en livsstil for flere, og i de senere år er der kommet flere spændende kogebøger med kødfrie opskrifter på markedet, fx Spis mad uden kød!Vegansk for alleGrønskollingFoodfanatic Thai, 2015, Vegansk for alle, 2016, og Grønskolling, 2015. Nadia Mathiasen udgav i 2015 Foodfanatic ThaiAt spise mindre kød er blevet en livsstil for flere, og i de senere år er der kommet flere spændende kogebøger med kødfrie opskrifter på markedet, fx Spis mad uden kød!, 2015, , 2016, og Grønskolling, 2015. Nadia Mathiasen udgav i 2015 Foodfanatic ThaiAt spise mindre kød er blevet en livsstil for flere, og i de senere år er der kommet flere spændende kogebøger med kødfrie opskrifter på markedet, fx Spis mad uden kød!, 2015, Vegansk for alle, 2016, og , 2015. Nadia Mathiasen udgav i 2015 Foodfanatic ThaiAt spise mindre kød er blevet en livsstil for flere, og i de senere år er der kommet flere spændende kogebøger med kødfrie opskrifter på markedet, fx Spis mad uden kød!, 2015, Vegansk for alle, 2016, og Grønskolling, 2015. Nadia Mathiasen udgav i 2015 .