Bøger / faglitteratur / opskrifter

Køkkenbrygning : rigtig godt øl med få midler


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 2. juli 2018

Går du med en ølbrygger i maven og vil du gerne i gang med hjemmebrygning? Men mener på den anden side at 60 flasker øl er lige i overkanten. Så bør du se nærmere på denne bog. Køkkenbrygning! Her brygger du kun 14 flasker. For dem der gerne vil stifte bekendtskab med hjemmebrygning.

Bogen indledes med et kort forord samt en beskrivelse af, hvorfor man skal kaste sig over køkkenbrygning. Herefter behandles det nødvendige udstyr, de nødvendige råvarer, metoder samt en kort "ølskole". Endelig kommer opskrifterne der er opdelt i sæsoner: forår, sommer, etc. Bogen afsluttes med en række hjælpeafsnit der beskriver emner som: Hvad gik der galt, tips & tricks eller dine egne opskrifter. Opskrifterne samt vejledninger er ledsaget af billedmateriale.

Jeg har svært ved at få armene ned! Denne bog er et must for enhver der ønsker at give sig i lag med brygningens ædle kunst. Opskrifterne og processerne er velbeskrevne og nemme at følge, så der er ikke nogen undskyldning for ikke at gå i gang. På trods af at jeg ikke er en øldrikker, men ivrig amatørgastronom, så har jeg fået blod på tanden, og skal da prøve med et hjemmebryg.

For yderligere opskrifter og/eller litteratur om hjemmebrygning af øl se: HåndbrygØlbrygning for begyndere eller Ølbrygning for begyndereFor yderligere opskrifter og/eller litteratur om hjemmebrygning af øl se: Håndbryg eller .


Dansk kemi

Årg. 99, nr. 7 (2018)

af

af

Michael Koefoed (civilingeniør)

Årg. 99, nr. 7 (2018)