Bøger / faglitteratur / kogebøger

Køkkenrevolution for hele familien : 104 uimodståelige opskrifter på sund mad, børn og voksne vil elske


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 6. nov. 2008

De lånere, der allerede kender Køkkenrevolution på høje hæle fra 2007 vil sikkert også tage denne lækre kogebog til sig, men andre, som er interesseret i opskrifter på sund og velsmagende mad, kan begynde her.

Oscar Umahro Cadogan kalder sig selv for lidt af en mad- og ernæringsnørd. Det er i hvert fald givet, at han har stor viden om kost, ernæring og sundhed, og også at han er god til at formidle sin viden. Han er madskribent på Politikens tillæg Lørdagsliv, og for nylig har han startet firmaet Sundhedsrevolutionen sammen med Thorbjörg Hafsteinsdottir. Som medforfatter er 14-årige Telma Pil Jespersen, som nærmest har fået den sunde mad ind med modermælken, da hun er datter af Thorbjörg Hafsteinsdottir. Telma giver mange tips til, hvordan hun som et ungt menneske synes retten kan forbedres. I alt er her 104 retter på sund mad, alle retter er nemme at lave og de to, som jeg har nået at lave er meget velsmagende. Principperne bag opskrifterne er blandt andet, der skal bruges reelle og uspolerede fødevarer, at madens egen sødme skal fremhæves ved brug af mange krydderier i stedet for sukker, og der anvendes fuldkorn i stedet for tomme kalorier i fx hvidt brød. Ved hver opskrift er der fif med alternative ingredienser og sundhedstip.

Grupperne 64.1 og 61.38 bugner med bøger med opskrifter på sund mad, men de hører også til nogle af vores meget efterspurgte materialer.

En inspirerende kogebog, som holder hvad den lover: sund og velsmagende mad, som er let og hurtig at lave.


Kristeligt dagblad

d. 16. jan. 2009

af

af

Dorte Remar

d. 16. jan. 2009