Bøger / skønlitteratur / roman

Kønslig omgang


Beskrivelse


Krimi. Den mandeglade adfærdspsykolog dr. Fanny Fiske profilerer en gerningsmand som transkønnet, hvilket skaber oprør i befolkningen og i LGBT-kredse. Samtidig skal hun i retten, anklaget for at have voldtaget fem studerende, dengang hun var lektor.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2020

af

af

Stine Grabas

d. 25. feb. 2020

Den mandeglade adfærdspsykolog Fanny Fiske profilerer en gerningsmand som transkønnet, hvilket skaber oprør i befolkningen og i LGBT-kredse. Samtidig skal hun i retten anklaget for at have voldtaget 5 studerende. For læsere af krimiserien med Fanny Fiske.

Adskillige lesbiske er fundet bedøvet og groft mishandlet, men ikke voldtaget og det får Dr. Fanny Fiske til at profilere gerningsmanden som transkønnet med hjælp fra sin lesbiske veninde. Politiet får begreberne transkønnet og transseksuel blandet sammen, og det skaber oprør i gaderne. Fiske er meget selvsikker og glad for mænd og det koster nu en tur i retten. 5 mænd anklager hende for at have misbrugt sin magt som lektor og voldtaget dem. I en tid, hvor kønsdebatten er i høj kurs, må Fiske barrikadere sig hjemme. Det er 6. del i serien om Dr. Fanny Fiske, hvor seneste Før jeg dør udkom i 2009.

Interessant krimi, der rejser spørgsmålet om kønsopfattelse og den knivskarpe skelnen mellem begreberne. Karakteren Fanny Fiske skal man imidlertid fordøje lidt, da hun fremstår selvhøjtidelig og ikke særlig sympatisk med sit bryske sprogbrug og narcissistiske træk. Omvendt er det en befrielse med en anderledes hovedperson end man finder i andre krimier.

Anne Linnets bog Fucked har ligeledes lesbiske som omdrejningspunkt. Det er svært at sammenligne med andre forfattere, men et bud er forfattere som Tess Gerritsen og Karin Slaughter.


litteratursiden.dk

d. 21. juni 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 21. juni 2020

Herligt gensyn med den politisk ukorrekte Doktor Fanny Fiske, der midt i profileringen af en sadistisk seriemorder bliver anklaget for seksuel udnyttelse af fem tidligere elever. Fanny Fiske ved, hun ...


Politiken

d. 12. apr. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. apr. 2020


Berlingske tidende

d. 30. mar. 2020

af

af

Merete Reinholdt

d. 30. mar. 2020


Kvinden & samfundet

Årg. 136, nr. 1699 (2020)

af

af

Christina Alfthan, Katrine Kanne Albæk

Årg. 136, nr. 1699 (2020)