Bøger / faglitteratur til børn / billedordbøger

Køretøjer - 1 1/2-2 år


Beskrivelse


Pegebog. Farvefotos af køretøjer og andre transportmidler som flyvemaskine, bil, cykel, kranbil, ambulance og tankvogn til billedkig og samtale. Med spørgsmål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 23. mar. 2017

To pegebøger i kraftigt, glittet pap med fotografier af køretøjer og ting og dyr der hører til bondegården. Til billedkik og samtale med børn i alderen 1-2 år.

Bøgerne har farvefotos af henholdsvis "køretøjer" som flyvemaskine, bil, cykel, kranbil, ambulance og tankvogn, og ting og dyr der hører til "bondegården" som traktor, føl, hø, bondemand mm. De enkelte fotos er klippet ud af omgivelserne og sat i en ramme på hvid baggrund. Den korte tekst består af en billedtekst til hvert enkelt emne og spørgsmål af typen "hvilken lyd siger ambulancen?" og "hvor kommer æggene fra"? Bøgerne er i klare farver og hører til en serie af bøger med samme titler, tilrettet forskellige aldersgrupper.

Det er solide papbøger, der kan holde til lidt af hvert. De fleste af billederne er genkendelige for børnene, men udrykningskøretøjerne er neutraliserede og ligner ikke de danske. Billeder og spørgsmål fremstår stiliserede, men de skal nok tjene deres formål; at starte en samtale mellem voksen og barn.

Bøgerne ligner de mange andre, der findes af samme type foto-pegebøger, fx VroomMin bondegård og Min bondegård (Cargo Int.)Bøgerne ligner de mange andre, der findes af samme type foto-pegebøger, fx Vroom og (Cargo Int.).Informationer og udgaver