Bøger / faglitteratur / kogebøger

Kogebog for fattigrøve : billig og bæredygtig mad i farver


Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Per Månson

d. 18. dec. 2018

Forfatteren er bromolog og underviser på Suhrs seminarium. Lønnen der er nok dårlig, for bogens udgangspunkt er, at man så billigt (og sundt og lækkert) som muligt skal have dækket sitkaloriebehov. Det er en lidt vanskelig balancegang, da de billigste kalorier ikke nødvendigvis er de sundeste, og fx grøntsager er meget dyre pr. kalorie. Det er alligevel lykkedes for Lund atkomponere en lang række gode og brugbare opskrifter, der tilgodeser både smagsløg, helse og økonomi. Samtidig videregiver han en række fiduser til at strække maden og genbruge rester. Bogen eruhøjtidelig, enkel og morsom. Samtlige retter er deklareret udfra Levnedsmiddelstyrelsens Dankost-program og har desuden fået beregnet en anslået kilopris - så man til slut kan sammenligne energiog pris i registret.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 7. aug. 2018

Nem, sund og billig hverdagsmad er, hvad de efterhånden mange fattigrøvskogebøger har budt på. Det er også menuen i denne kogebog, som kan bruges i ethvert køkken - også i nybegynderens.

Bogen indeholder opskrifter på hverdagsmad baseret på gode og billige råvarer og er inddelt i brød, forretter, fisk, vegetar, fjerkær, hakket kød, andet kød, grønsagstilbehør, kager og desserter. Alle opskrifter indledes med en enkel liste over ingredienser og en beskrivelse af fremgangsmåde. Der er fotos af samtlige retter og angivelse af, om det er en billig, en mellem eller en lidt dyrere ret. Der er indholdsfortegnelse, men intet register, samt en råvaretabel over gængse varers kJ, og hvad varen koster omregnet til månedsforbrug.

Som altid er fattigrøvens kogebøger renset for modeluner og dikkedakker, hvad angår sprog, ingredienser, fremgangsmåde og udstyr. Som noget nyt er der nu fotos af alle retter, hvilket gør denne kogebog mere indbydende end forgængerne. En enkel og meget anvendelig kogebog, hvor prioriteringen er at bruge mindre kød og flere grønsager, og at rester naturligvis skal bruges i nye retter.

Denne kogebog ligger i forlængelse af fattigrøvens tidligere kogebøger, da den indeholder opdaterede opskrifter udvalgt fra disse, som dog ikke indeholder fotos. Den forrige i rækken er Fattigrøvens sunde opskrifter.


Dansk kemi

Årg. 73, nr. 11 (1992)

af

af

Thorvald Pedersen

Årg. 73, nr. 11 (1992)


Weekendavisen

d. 4. sep. 1992

af

af

J.de.F.

d. 4. sep. 1992


Berlingske tidende

d. 8. sep. 1992

af

af

Poul Erik Petersen

d. 8. sep. 1992


Politiken

d. 21. aug. 1992

af

d. 21. aug. 1992


Jyllands-posten

d. 3. sep. 1992

af

af

Ulrik Boesen

d. 3. sep. 1992


Information

d. 1. feb. 1993

af

af

Helle Brønnum Carlsen

d. 1. feb. 1993