Bøger / faglitteratur

Kognitiv adfærdsterapi : en introduktion


Beskrivelse


I tre hovedafsnit beskrives behandlingsformens udvikling fra forrige århundrede til i dag, dens teoretiske og filosofiske udgangspunkter samt centrale og nutidige teknikker og forslag til praksis.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Nicolaisen Høy

2007

Bogen er en lærebog og grundbog i en psykoterapi (kognitiv adfærdsterapi) for professionelle, dvs. praktiserende psykologer, psykiatere, terapeuter, læger, socionomer og studerende inden for sådanne erhverv.

Forfatteren er svensk, og hun refererer til svenske forhold. Hun er psykolog, psykoterapeut og underviser ved Karolinska Instituttet. Hun har tidligere skrevet Socialfobi, 2003 og Accept, 2005, og hun er medforfatter til Grundbog i dialektisk adfærdsterapi, 2004. Kognitiv adfærdsterapi bygger på behavioristisk inspirereret adfærdsanalyse og indlæringsteori. Kendte foregangspersonligheder er Skinner og Ellis. Bogen giver indledningsvis et kort historisk rids, hvorefter den i detaljer gennemgår de mange begreber, praksis, teknikker, konkrete metoder samt de bagvedliggende forskellige idehistoriske syn. Herunder også opfattelser, følelser og tanker. De praktiske anvisninger er fortrinsvis skrevet for fagfolk. Bredt forståelig, også uden for den primære målgruppe.

Der findes ikke andre nyere bøger om denne form for psykoterapi, det tætteste er nogle titler om børn og deres følelser.

Bogen er den pt. mest udførlige gennemgang af denne form for psykoterapi for de, som skal udføre den.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 45, nr. 2 (2008)

af

af

Birgit Marott

Årg. 45, nr. 2 (2008)